RX 570 undervolt rehberi

Her zaman açık olmalı diye biliyorum tam emin değilim.
Cihazları hurdaya çıkaran baş faktör sizin dert etmediğiniz ısı ve sıcaklıktır zaten. Ama kartınızın sıcaklığı çok normal zaten. Undervoltun amacı bana göre ısıyı, ısınmayı azaltmak.

Sıcaklıktan yana hiçbir sıkıntım yok zaten ortalama 60 derecede çalışıyor oyunlarda.

RX 570 ekran kartına sahipseniz karta verilen voltajın biraz fazla olduğunu fark edeceksiniz; 1.150 gibi. Bu voltajı düşürerek kartın ömrünü biraz olsun arttırmış olursunuz ve güç tüketimleri düşebilir. Ben Afterburner üzerinden yaptım siz Wattman üzerinden de yapabilirsiniz ama Afterburner varsa çakışıp ayarlar sıfırlanıyor.

Önce Afterburner ayarlarından voltaj kontrolünü ve takibini açın.

Eki Görüntüle 400158

Ardından Core Voltage üzerinden voltajı önce -30 yapın ardından bir sorun olmazsa -37'ye kadar düşürün (unutmayın sağa değil sola doğru çevireceksiniz yanlışlıkla voltaj verip kartı yakmayın).

Eki Görüntüle 400165

Daha sonra izleme ekranından GPU voltajını OSD'ye alın ve oyundayken arka plan da voltaj da gözüksün.

Eki Görüntüle 400163

Eki Görüntüle 400164

Görüldüğü gibi voltaj 1.060 en fazla 1100 civarı geziniyor, ben 1.100'ü geçirtmek istemediğimden daha fazla düşürdüm. Undervolt işlemi zararlı değildir fazla abartırsanız sorunlar ortaya çıkabilir o yüzden fazla abartmayın.

Undervolt öncesi :

Eki Görüntüle 400169

Ve sonrası :

Eki Görüntüle 400170

Güç tüketimine bakın özellikle az da olsa bir düşüş var.
Öncesi :

Eki Görüntüle 400195

Sonrası :

Eki Görüntüle 400196
Teşekkür ederim çok yardımcı oldun artık sorun yok.

fan curve için msi afterburner kullanmak istemeyenler resimdeki gibi belli aralıklarla fan curve ü sabit yaparak stabil bir rpm alabilirler

Dosya Ekleri

• fan curve.png
    fan curve.png
    42,6 KB · Görüntüleme: 144
Zero RPM devre dışı kalmış oluyor aşağı çekmen lazım daha da.
evet haklısınız hatta doğrusal bir eğri dah yaptım ondada düzgün çalıştı önceden çalışmıyordu.sürüm 19.10.2
biraz araştırma yaparak amd watmann da manual fan curve yapıp zero rpm i de aktif etmeyi buldum.Çok basit önce manual ayarınızı yapıp profili kaydedin daha sonra kaydettiğiniz profili(xml belgesi) ni masaüstüne kopyaladıktan sonra metin belgesi ile açarak <FEATURE ID="18" Enabled="False"> yazan yeri <FEATURE ID="18" Enabled="True"> olarak değiştirin ve ismini değiştirerek kaydedin sonra tekrar belgeyi eski konumuna atın.en sonunda bu değiştirdiğiniz profili yükleyince zero rpm kısmı aktif olacak.sadece fan ayarı için msi afterburner ile uğraşmamak için iyi bir seçenek.

Dosya Ekleri

• curve.png
    curve.png
    34,2 KB · Görüntüleme: 130
  • fan.png
    fan.png
    69,8 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
Arkadaşlar sapphire RX570 4GB Nitro+ karta sahibim. Sapphire Trixx programından baktığımda kartın çekirdek hızı 1244mhz bellek hızı ise 1750mhz olarak duruyor. Ancak sitelerde bu kartın çekirdek hızı 1350mhz olarak geçiyor. Ne yapmam lazım bu hızı nasıl 1350'ye çıkarırım ? Kendi çabamda bişiler denedim ancak ya sürücü bozuldu ya da ekran kartı görüntü vermeyi kesti bende reset attım bilgisayara her zaman.

Dosya Ekleri

• awdaawdwa.png
    awdaawdwa.png
    379,4 KB · Görüntüleme: 165
gigabyte rx 570 4gb gaming için undervolt ayarı yapan var mı? varsa önerdiği program ve ayarları paylaşabilir mi?
Benimki sapphire pulse rx570 4gb oc ama deneyebilirsiniz
Yeni sürücü güncellemesini(19.12.2) yapan varsa izlenimlerini aktarabilir mi?

Dosya Ekleri

• uv.png
    uv.png
    164,2 KB · Görüntüleme: 151
Son düzenleme:
evet haklısınız hatta doğrusal bir eğri dah yaptım ondada düzgün çalıştı önceden çalışmıyordu.sürüm 19.10.2
biraz araştırma yaparak amd watmann da manual fan curve yapıp zero rpm i de aktif etmeyi buldum.Çok basit önce manual ayarınızı yapıp profili kaydedin daha sonra kaydettiğiniz profili(xml belgesi) ni masaüstüne kopyaladıktan sonra metin belgesi ile açarak <FEATURE ID="18" Enabled="False"> yazan yeri <FEATURE ID="18" Enabled="True"> olarak değiştirin ve ismini değiştirerek kaydedin sonra tekrar belgeyi eski konumuna atın.en sonunda bu değiştirdiğiniz profili yükleyince zero rpm kısmı aktif olacak.sadece fan ayarı için msi afterburner ile uğraşmamak için iyi bir seçenek.
Hocam benim kart 50 derecenin üstünde fanları açıyor ben bu ayarı yaparak 55 derecede açmasını sağlayabilir miyim?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı