RX 570 ekran kartına sahipseniz karta verilen voltajın biraz fazla olduğunu fark edeceksiniz; 1.150 gibi. Bu voltajı düşürerek kartın ömrünü biraz olsun arttırmış olursunuz ve güç tüketimleri düşebilir. Ben Afterburner üzerinden yaptım siz Wattman üzerinden de yapabilirsiniz ama Afterburner varsa çakışıp ayarlar sıfırlanıyor.
Önce Afterburner ayarlarından voltaj kontrolünü ve takibini açın.
Eki Görüntüle 400158
Ardından Core Voltage üzerinden voltajı önce -30 yapın ardından bir sorun olmazsa -37'ye kadar düşürün (unutmayın sağa değil sola doğru çevireceksiniz yanlışlıkla voltaj verip kartı yakmayın).
Eki Görüntüle 400165
Daha sonra izleme ekranından GPU voltajını OSD'ye alın ve oyundayken arka plan da voltaj da gözüksün.
Eki Görüntüle 400163
Eki Görüntüle 400164
Görüldüğü gibi voltaj 1.060 en fazla 1100 civarı geziniyor, ben 1.100'ü geçirtmek istemediğimden daha fazla düşürdüm. Undervolt işlemi zararlı değildir fazla abartırsanız sorunlar ortaya çıkabilir o yüzden fazla abartmayın.
Undervolt öncesi :
Eki Görüntüle 400169
Ve sonrası :
Eki Görüntüle 400170
Güç tüketimine bakın özellikle az da olsa bir düşüş var.
Öncesi :
Eki Görüntüle 400195
Sonrası :
Eki Görüntüle 400196