RX 570 ve RX580'e kusursuz uyum sağlayan işlemci önerisi

BuBi53

Centipat
Arkadaşlar bende su anda RX570 var işlemcim ise Intel Pentium g4560. ekranda ara sıra 1 snlik kapanıp acılmalar oluyor, darboğaz buna neden olur mu? Ekran kartıyla uyusmamazlık mı var yüksek çözünürlük oyunlarda oluyor cogunlukla. Anlayacagınız RX570'e uyum gösteren aynı zamanda RX580'e yükseltme ihtimalim var onda da sırıtmayacak bir işlemci öneriniz olur mu? Birkaç yerde i3 8100 diyenler gördüm sizce RX 580'e yükselsem i3 8100 onda da randıman verir mi? Sürekli parca degişmek istemiyorum bütçe 500-750(2. el bakıyorum)

Herkes Ryzen'ları yapıştırmış ama arkadaş İntel arıyor. Bütçesi de belli. Bu işlemci sizi rahatlatır ve o ekran kartlarıyla iyi uyum sağlar diye düşünüyorum.

Herkes Ryzen'ları yapıştırmış ama arkadaş Intel arıyor. Bütçesi de belli. Bu işlemci sizi rahatlatır ve o ekran kartlarıyla iyi uyum sağlar diye düşünüyorum.

Hocam G4560'ın anakartı sadece 6. ve 7. nesil destekler lütfen yanlış yönlendirmeyelim.
@SebastianCastellanos anakart değiştirmek isteyeceğini düşünmüyorum.

@BuBi53 ikinci el i5 8400 veya sıfır i3-9100F alabilirsin. İşini görecektir. Sistemin darboğaz yaptığı için siyah ekran verdiğini daha önce görmedim. Onun başka bir sebebi vardır. (BIOS üzerinden dahili GPU'yu devre dışı bırakmayı dene.) onun dışında şu an kullandığın işlemci grafik tabanlı oyunlarda %10-15'lik bir darboğaz yapabilir. Fakat iş işlemciye yük bindiren oyunlara gelince oldukça sınıfta kalır. Önerdiğim işlemcilerden birisi sorununu çözecektir.

Anakart değiştirmeden nasıl o işlemcileri kullanabilir? G4560 7.nesil bir işlemci ve doğal olarak anakartı 6. ve 7. nesil destekliyor.

Bu konuda haklısın. Büyük ihtimal H110 anakart kullanıyor kendisi. En iyi seçenek bu durumda i5 7400 olacaktır F/P olarak 2.el.

Aynen öyle. i3 7100 alsa bile G4560'dan çok fazla bir performans vermeyecektir ve yine darboğaz yaşanacaktır. Dolayısıyla i5 ya da i7'lere yönelmesi lazım.

Hocam G4560'ın anakartı sadece 6. ve 7. nesil destekler lütfen yanlış yönlendirmeyelim.

Anakart değiştirmeden nasıl o işlemcileri kullanabilir? G4560 7.nesil bir işlemci ve doğal olarak anakartı 6. ve 7. nesil destekliyor.
Bende ona dikkat etmemişim kardeşim. Çok haklısın :)

Arkadaşlar bende su anda RX570 var işlemcim ise Intel Pentium g4560. ekranda ara sıra 1 snlik kapanıp acılmalar oluyor, darboğaz buna neden olur mu? Ekran kartıyla uyusmamazlık mı var yüksek çözünürlük oyunlarda oluyor cogunlukla. Anlayacagınız RX570'e uyum gösteren aynı zamanda RX580'e yükseltme ihtimalim var onda da sırıtmayacak bir işlemci öneriniz olur mu? Birkaç yerde i3 8100 diyenler gördüm sizce RX 580'e yükselsem i3 8100 onda da randıman verir mi? Sürekli parca degişmek istemiyorum bütçe 500-750(2. el bakıyorum)
Anakart masrafına girmek istemiyorsan o bütçede İ5 6500/7400/7500 gibi modellere bakılabilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı