Çözüm RX 570 Watmann hatası

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Kullandığınız driver sürümü nedir?
Bu arada böyle bir sistem için keşke B serisi bir anakart alsaymışsınız. Güvenilirlik açısından...
Şuan son sürümü kurdum masaüstü fanıda koydum kapagı açıp oyunda low medium a çektim takılıyorum sıcaklık oyundayken 85 87 arası zorluyor fiyat cazip gelmişti bidaha tövbe yanından geçmem =)

Şuan son sürümü kurdum masaüstü fanıda koydum kapagı açıp oyunda low medium a çektim takılıyorum sıcaklık oyundayken 85 87 arası zorluyor fiyat cazip gelmişti bidaha tövbe yanından geçmem =)
Benim kart daha 75'i geçmedi, sizin değerler problemli. Bakımdan da bir şey çıkmamış. Anlayamadım ben vallahi.

Peki güzel kardeşim bende 2 gündür şöyle bi sorun çıkıyor.Asrock A320 anakart a sahibim Asus Dual RX580 kullanıyorum R5 2600 işlemcide Sorun; Herhangi bir oyun açıyorum 2 ila 4 dk arasında görüntü gidiyor ekran kartım işlemcim çalışıyor belki geri gelir diye bekliyorum tabi dıt sesi alıyorum. Şimdiye kadar yaptıklarım Şöyle psu 700 80 bronze + aldım ,Ekran kartını servis e gönderdim bakımları yapıldı arıza vs tespit edilemedi ve Anakart sıfır bir sorun teşkil edermi ondan şüphe duyar oldum. Kasa içinde akım yokdur diyerek şimdide yan kapağı söktüm tekrar deneyecem yakana kadar yolu var =)
anakarta direk ekran kartı başlaması olarakda pci-e olarak seçip, fastboot özelliğine kapatman belki sorunu çözebilir.
Kullandığınız driver sürümü nedir?
Bu arada böyle bir sistem için keşke B serisi bir anakart alsaymışsınız. Güvenilirlik açısından...
üstad başlangıçta hata alıyorsun sandım kusura bakma, ona göre cevap verdim ilk mesajımda. şimdi dün akşam ben pc'ye anakartın kendi uygulaması "asus ai suite" yazılımını kurdum ana kart için, malum fan hızı dram performans vb. değerleri kontrol ediyor bu tarz yazılımlar. aynı sorunu yaşadım.. ekran karardı geldi gitti oyunu açamadım. kapatıp açtım, yine aynı. bu programı kaldırım. şuan o sorunumda ortadan kalktı bir de sen dener misin. öyle mühendislik derecede bilgim yok ama sorun çözme adına yardımcı olmaya çalışıyorum.
Peki güzel kardeşim bende 2 gündür şöyle bi sorun çıkıyor.Asrock A320 anakart a sahibim Asus Dual RX580 kullanıyorum R5 2600 işlemcide Sorun; Herhangi bir oyun açıyorum 2 ila 4 dk arasında görüntü gidiyor ekran kartım işlemcim çalışıyor belki geri gelir diye bekliyorum tabi dıt sesi alıyorum. Şimdiye kadar yaptıklarım Şöyle psu 700 80 bronze + aldım ,Ekran kartını servis e gönderdim bakımları yapıldı arıza vs tespit edilemedi ve Anakart sıfır bir sorun teşkil edermi ondan şüphe duyar oldum. Kasa içinde akım yokdur diyerek şimdide yan kapağı söktüm tekrar deneyecem yakana kadar yolu var =)

üstad başlangıçta hata alıyorsun sandım kusura bakma, ona göre cevap verdim ilk mesajımda. şimdi dün akşam ben pc'ye anakartın kendi uygulaması "asus ai suite" yazılımını kurdum ana kart için, malum fan hızı dram performans vb. değerleri kontrol ediyor bu tarz yazılımlar. aynı sorunu yaşadım.. ekran karardı geldi gitti oyunu açamadım. kapatıp açtım, yine aynı. bu programı kaldırım. şuan o sorunumda ortadan kalktı bir de sen dener misin. öyle mühendislik derecede bilgim yok ama sorun çözme adına yardımcı olmaya çalışıyorum.

Son düzenleme:
Armor'un üstüne az daha koyun Pulse OC falan alın bence. Sapphire'ın AMD ekran kartlarını soğutmada daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Adana'da Pulse OC model kartım 75 derecenin üstüne daha çıkmadı.
Isınsın hocam ne kadar ısınabilir ki? Çift fan sonuçta yüksek devirde çalıştırırım yani ısıyı takmam ben. Sorunsuz olsunda. Armorlar ucuz çünkü.
Hocam bence sorun yok kartta ben bir kere yaşadım bunu oda elektrik gidip geldiği için aldığımdan beri herhangi bir sorun yaşamadım.
Kesinlikle Sapphire Nitro+ öneriyorum.
Nitro+ lar pahalı hocam ya 1100 lira falan o kadar vermek istemiyorum. Ah 850 lirayken alamadım üzülürüm ona üzülürüm yani.
1,5 yıldır MSI RX-580 Armor kullanıyorum. Hiç bir sorunla karşılaşmadım. Arkadaşların da dediği gibi Sapphire soğutma konusunda daha iyi, çünkü benim kartım ısınıyor. Ben daha uygun fiyatlı olduğu için Armor modelini tercih etmiştim. Eğer bütçeniz varsa, AMD konusunda Sapphire en iyisi.
Uygun fiyatı sebebiyle RX 570 Armor düşünüyorum bende hocam. Kaç derece ekran kartınız?
İşte böyle sorunlar çıkmasından korkuyorum. Bu sebeple 2. El GTX 1060 3GB modellete bakmaya bile başladım yani. 750 liraya bulmuştum hatta. Bilemiyorum valla.

Bende de Sapphire'in rx 570'i var ve b450m pro anakart aynı hatayı 1 aydır alıyordum çözemedim ve garantiye gönderdim. Garantide çözüleceğini hiç sanmıyorum ama yine gönderdik :)

Merhaba değerli insanlar, foruma umarım bir faydam olur diye üye oldum. Oldukça kurallara uyarak deneyim ederek çözdüğüm bu sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Bu saat oldu çözebildim(01: 24) belkide çözülmüştür öncesinde ama web üzerinde hiç rastlamadım.
Bu wattman olayı anladığım kadarı ekran kartının güç değeri ile ilgili. Şu an elimdeki PC i3 8. Nesil anakart ASUS H310M ve malum kart MSI RX570 4 GB OC 12 GB'de RAM var. PC'yi topladım kurdum ve ilk açılışlar normal ilerlerdi son güncellemeler dahil sorun yoktu fakat herkes gibi ben de wattman hatası aldım 2. Günde ve başladım aramaya statik elektrikti vida idi epey bir bilgi stokladım. Bir süre sonra ardı sıra aç kapa yaptım PSU'dan direkt ve anladım ki ekran kartı istediği akım değerleri ile başlayamıyor ve hali ile masaüstüne gelince wattman hatası veriyor. Hatta ASUS anakartı olanlar kesin bilir DIT sesi ile normal açılır ama ekran kartı hatası veririr ses, buna rağmen masaüstüne gelir ve wattman hatası gelir. Özetle benim anladım şu ki ilk açılışta ekran kartı istediği akımı almalı Bu da şöyleki. W8-W10 malum fast Boot özelliğine sahip. Bunu anakart BIOS üzerinden son BIOS Update yaptıktan sonra sağlıklı olsun güncellemenizi öneririm, yapmasanız da hemen hemen %90 her anakartta var olan bir özellik fastboot disable yapalım. Çünkü hızlı başlangıçta kartımıza istenilen akım gitmiyor. Bizzat manuel denedim 8pin PCI-e güç girişini çıkardım başlattım karttan vazgeçtim artık :) ve wattman hatasını aldım. Kaantım başlangıç akımı çok önemli. 15-30 kez fastboot kapalı modunda aç kapa (başlat>kapat) yaptım ve hiçbir şekilde wattman hatası almadım. Fastboot enable yapınca malum eskisi gibi hata almaya devam ettim. Çünkü hızlı açılışta sanırım optimize edilmiyor parçaların bazı istenen akım değerleri ya da gerekli daha ne varsa. BIOS dahil ve yine Windows > güç ayarlarında hızlı açılış olması lazım onu da kapatmanızı öneririm. Umarım ben bu şekilde çözdüğüm durumu sizde dener ve olumlu sonuç alırsınız. Umarım anlattıklarım faydalıdır ve wattman sanırım aslında iyi bir şey :) Kartı yüksek voltaja ya da düşük voltaja karşı koruyor.
Wattman hatasından kastın tam olarak nedir. Oyun sırasında filan bir sorunla karşılaşıyor musun yoksa sadece bilgisayarı açarken wattman hatasımı alıyorsun.

Merhabalar.
Ben ucuz olduğu için sistemime BIOSTAR RX570 almıştım. Bir süre kullandım bayağı rahatça sorunsuz bir şekilde ama birden ekran pixelleşti.

amd-ekran-karti-sorunu-ve-cozulmemesi-1.jpg

Düzeltmeye çalışmama rağmen işe yaramadı. Güç kaynağını kontrol ettim kabloları kontrol ettim ama düzelmedi. İşin kötüsü hiçbir şey yapamıyorum. Ayarlara gideceğim gidemiyorum ekran donmuş. Ekranı başka PC'de denedim ekran sorunsuz çalıştı. Ama kasa diğer ekranada görüntü vermiyordu. VGA kablomda sağlamdı. Sizce sorun nedir yardımcı olabilir misiniz?

KertenKelar hocam sorununuz çok benzeri bende de olmuştu. Bu hatalar böyle başladı bir süre sonra hiç açılmadı. İşin sonu tüketici hakem heyetine kadar gitti ve para iadesi kararı verildi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı