RX 5700 XT alınır mı?

Bütçe
4000
Konuyu hortlamış gibi olacağım pardon :) Arkadaşlar rx5700 mü rx5700x mi bilemiyorum forumda okuduğum tüm yorumlar o kartın sıkıntılı olduğunu sonradan pişmanlık yaratabileceğini yazmış. Ben de sistem topluyorum şuanda 5700x almayı planlıyordum ama yorumları görünce tedirgin oldum. Tam olarak sıkıntısı nedir ? Şuanda piyasadaki kartları güncel ve sorunsuz mu alınabilir mi ? Bilgili birisi beni aydınlatırsa çok mutlu olacağım. Teşekkür ederim.
5700xt modeli. Kendim kullanıyorum ve yaşadığım tek sıkıntı fanlar autodayken fan yeterli çalışmıyordu.MSI Afterburner ile bir fan profili oluşturdum ve 70-73 dereceden fazla görmüyorum. Yazılım konusunda ise hiçbir sıkıntı yaşamadım son driverlar fazlasıyla iyi. 5700xt tercih edecekseniz sapphire nitro+ veya gigabyte tercih edin.

5700xt modeli. Kendim kullanıyorum ve yaşadığım tek sıkıntı fanlar autodayken fan yeterli çalışmıyordu.MSI Afterburner ile bir fan profili oluşturdum ve 70-73 dereceden fazla görmüyorum. Yazılım konusunda ise hiçbir sıkıntı yaşamadım son driverlar fazlasıyla iyi. 5700xt tercih edecekseniz sapphire nitro+ veya gigabyte tercih edin.
Çok teşekkür ederim yanıtınız için ancak fiyat konusunda beni zorlayacağı için gigabyte rx5600xt almaya karar verdim. Araştırdığım kadarıyla da canavar bir kart kendileri beni çok uzun süre götüreceğini düşünüyorum :)

(msi 2070s gaming / msi 5700xt gaming x) ben 2 kart arasında kararsızı oyunlarda RTX Teknoljisi aramıyorum ama render işlerinde hangisi benim için daha verimli olur ufak bir farksa 1000Tl fark için 2070super alınırmı kararsızım.

Render işlemi işlemciye yüklenir. İşlemcinin çekirdek sayısı arttıkça render işlemini bitirme hızı artar. Şöyle anlatayım: Eğer oyun oynamak için sistem topluyorsanız ekran kartını; eğer render için sistem topluyorsanız işlemcinin ÇEKİRDEK SAYISINI yüksek tutmalısınız. Dikkat etmeniz gereken nokta işlemciyi i7 8700K aldığınızda bir render işini 1 saatte bitiriyorsanız Ryzen 7 1700X bile 8600K'dan daha kısa sürede bitirir.

Render işlemi işlemciye yüklenir. İşlemcinin çekirdek sayısı arttıkça render işlemini bitirme hızı artar. Şöyle anlatayım: Eğer oyun oynamak için sistem topluyorsanız ekran kartını; eğer render için sistem topluyorsanız işlemcinin ÇEKİRDEK SAYISINI yüksek tutmalısınız. Dikkat etmeniz gereken nokta işlemciyi i7 8700K aldığınızda bir render işini 1 saatte bitiriyorsanız Ryzen 7 1700X bile 8600K'dan daha kısa sürede bitirir.

Öyle bir şey yok yani render falan alırken sadece işlemciye bakılmaz onu da geçtim sadece çekirdek sayısına da bakılmaz mesela AutoCAD için çekirdek performansı önemlidir bunun gibi başka programlar da var mesela ve After Affects için ise 4/8 bir işlemci bile yeter ama onun içinde önemli olan daha çok ekran kartı özellikle NVIDIA kartlar render işinde genellikle çok daha iyidir CUDA desteği sebebiyle ve yayın vs gibi konularda da nvenc sebebiyle işlemciden iyi iş çıkarıyor ki zaten ekran kartları işlemcilerden hızlıdır ve işlemciden çok daha hızlı çizer.
asfa.PNG

Gibi.

Öyle bir şey yok yani render falan alırken sadece işlemciye bakılmaz onu da geçtim sadece çekirdek sayısına da bakılmaz mesela AutoCAD için çekirdek performansı önemlidir bunun gibi başka programlar da var mesela ve After Affects için ise 4/8 bir işlemci bile yeter ama onun içinde önemli olan daha çok ekran kartı özellikle NVIDIA kartlar render işinde genellikle çok daha iyidir CUDA desteği sebebiyle ve yayın vs gibi konularda da nvenc sebebiyle işlemciden iyi iş çıkarıyor ki zaten ekran kartları işlemcilerden hızlıdır ve işlemciden çok daha hızlı çizer.
Eki Görüntüle 616042
Gibi.

Bak bunu bilmiyordum anlattığın iyi oldu. Galiba benim anlattığım durun Cinebench gibi programlar için geçerli.

Aktif olarak Gigabyte 5700 XT Gaming OC modelini kullanıyorum performansı çok iyi eğer AMD ekran kartı düşünüyorsanız performanslı bir kart çoğu oyunda 60 derece üstü görmedim

Aktif olarak Gigabyte 5700 XT Gaming OC modelini kullanıyorum performansı çok iyi eğer AMD ekran kartı düşünüyorsanız performanslı bir kart çoğu oyunda 60 derece üstü görmedim

Bende büğün sipariş verdim aynı kartı, herhangi bir çökme vb sorun yaşadınız mı?

Arkadaşlar 1 hafta içinde sistem toplamayı düşünüyorum. MSI 5700 XT Gaming X PSU en az kaç Watt olmalı? MSI 750W önermiş ama AMD bu kartlar için 650W öneriyor. Fiyatı daha uygun olduğu için 650W almak istiyorum. 650W yeterli olur mu acaba?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı