RX 5700 XT crash, çökme, siyah ekran

495591

Decapat
Katılım
16 Ekim 2021
Mesajlar
233
Sapphire RX 5700 XT Nitro+ kartım var 3 fanlı model daha önce de pek çok konu açtım zaten ancak durum geçmiyor hatta her oyun oynamaya çalıştığımda beter oluyor şu ana kadar onlarca farklı sürüm yükledim ancak sorunlar devam etmekte.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege oynarken arada sırada çökmeler oluyor mesela ama hadi bu arada sırada oluyor diye bunu geçiyorum Sea of Thieves'i direkt hiç oynayamıyorum giriyorum 2 dakika sonra çöküyor ayrıca Sea of Thieves oynayıp çökmeden sonra bir daha girmesem bile o günlerde hep kart internette gezerken bile crash veriyor AMD sürücü aşımı falan sürücü siliniyor.

Zaten şu kartı aldığım günden beri lanet ettim bir daha AMD ürünü asla almam artık.

Bir keresinde servise yolladım garantiye yani sorun yok deyip geri yolladılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ulan 2012 yılında AMD tabanlı sistem dizmiştim, Sapphire HD7850 almıştım ekran kartı olarak. Senin yaşadıklarının aynısını o zaman yaşıyordum. Bana derlerdi eski ekran kartı sürücülerini deneyerek sorunu çözebilirsin belki diye. Hala bu problemler AMD tarafında devam ediyormuş şaka gibi.
 
Sat 6600 XT al cebine de fazladan para kalır. Performans ve güç tüketimi olarak da daha iyi. 5700 XT sakat bir modeldi, şansına ise mining tarafında sağlam para ediyor. Burada 2-3 kişi daha böyle yaptı hepsi mutlu mesut takılıyor.
 
Tüketici haklarına vermeyi deneyebilirsin. Benim de Sapphire HD 7970 ekran kartım vardı, 3 yıl kullandıktan sonra bozuldu. Garantisi de bitmişti. Ekran kartı bozulunca güvenilir tamirci bulmak çok zor. Tamirci bulsak bile çok yüksek fiyatlar istiyor. Kapitalizm ekran kartlarını tamir ettirmemizi istemiyor, bozulunca atalım ve yenisini alalım istiyor. 😡
Bu arada Sapphire marka en çok arıza veren markalardan.
 
Kaç yıldır kullanıyorsunuz ekran kartını?
1.5
Sat 6600 XT al cebine de fazladan para kalır. Performans ve güç tüketimi olarak da daha iyi. 5700 XT sakat bir modeldi, şansına ise mining tarafında sağlam para ediyor. Burada 2-3 kişi daha böyle yaptı hepsi mutlu mesut takılıyor.
Alacak birini bulsam satarım zaten de sahibinden e felan koymuştum bir şey çıkmamıştı bir daha koyacağım
 
@495591 pazarlık yap kaybedeceğin bir şey yok sonuçta. 5700 XT ilginç güç tüketim değerleri olsun, bazı modellerinin sorunlu oluşu olsun, güç kaynağı konusunda çok seçici olması vb. o serinin en dertli kartıydı. Ama mining kısmında da en aranılan AMD kartlarında başı çekiyor. Şu sıralar 5700 XT piyasası ikinci elde 14-15K civarında dönüyor, 6600 XT ise Türkiye'de 11K civarı Amazon Japonya'dan ise 9000 TL civarına geliyor. Mevcut performanstan memnunsan hiç kasma.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
@kino konuyu hortlattım ama arkadaşın yazdıklarının tamamen aynı sorunu yaşıyorum 3 yıldır 5700xt kullanıyorum ve anlattığı sorunların aynısını yaşıyorum. Dolayısıyla amd almak pek istemiyorum gtx 1660 super alacağım ama 6600xt yi baya kişi önermiş burda fikriniz nedir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı