RX 5700 XT ile mining kârlı mı?

Dereceler gayet iyi. 78 derece olan Memory'nin sıcaklıklarıdır ve genel anlamda kartın memoryisini kullanan bir işlem için 78 gayet kabul edilebilir. Siz genel olarak bu değerin 85'i aşmamasına dikkat edin.
O zaman görünürde sıkıntı yok elektrik masraflarını da bir kenara atarsak ben bu işten kârlı çıkarım ve kartıma da "görünürde" bir zarar gelmez. Peki merak ettiğim şey şu, sizi de sıkmak gibi olmasın ama: Bu kartın ömrünü yiyor mu? Yani ben şimdi bu kartı 5 sene kullanacaksam atıyorum 3 sene sonra ömrü dolacak mı? Ya da aralıksız 1 yıl çalıştırdım diyelim bir sıkıntısı olur mu? Bu kartı arada bir -atıyorum ayda 1- dinlendirmenin bir katkısı olur mu yoksa günümüz kartları bunları kafaya takacağımız kadar dandik değil mi?

@Satanay estağfurallah. Sizi bilgilendirebilirsek ne mutlu.

Açıkçası 8 tane RX 570 ile yıllardır mining ile haşır neşir olan arkadaşım 1 yılın sonunda kartlarda %5-6'lık kayıp yaşadığını aktardı. Ancak bu en maksimum performans için yazılan BIOS'lardan elde edilen sonuçlar. Siz normal bir kullanıcı olup karttan maksimum performanstan öte verimliliğe baktığınız için bu sizin için böyle olmayacaktır.

Oyunlara göre kıyasladığımızda mining eğer düzgün değerler tutturulursa oyunlardan daha az zarar bile verecektir. Sonuçta oyunlarda ki yukarı aşağı çıkan bir kullanım yok. Net bir şekilde stabil ve sabit bir kullanım olduğundan sıcaklıklarda da yukarı aşağı bir oynama olmayacak.

Yani size şunu söyleyebilirim ki 1 yıl boyunca AAA oyunları oynayan bir sistem ile 1 yıl mining yapan sistemin zararı üç aşağı beş yukarı aynıdır.

ETH kazmaya başladım. Tek RTX 3070 ile 48 mh/s civarı kazıyor. Sistemi 7/24 açık bırakırsam, hesaplamalarıma göre aylık 500 lira civarı getirisi var. Bu işle gram bilgisi olmayan insanların dediklerine çok kulak asmamak gerekiyor. RX 5700 XT İle tahminim 35-40 mh/s gibi bir hızda kazarsın. Aylık 500 liraya yaklaşır. Tabi Ethereum'un fiyatına da bağlı. Şu an en yüksek seviyelerinde. Bir anda çakılırsa, kazanç hiç olur. ETH Düşmez, bu haliyle devam ederse, birkaç ayda oturduğun yerden 1000 liraya yakın kazanabilirsin.

@Satanay hocam bende de 5700 XT var. Mining konusunda sıfır bilgi ve tecrübem var. Mining denilen olay nasıl işliyor neler yapmamız gerek beni de bilgilendirirseniz size zahmet çok memnun kalırım.

ETH kazmaya başladım. Tek RTX 3070 ile 48 mh/s civarı kazıyor. Sistemi 7/24 açık bırakırsam, hesaplamalarıma göre aylık 500 lira civarı getirisi var. Bu işle gram bilgisi olmayan insanların dediklerine çok kulak asmamak gerekiyor. RX 5700 XT İle tahminim 35-40 mh/s gibi bir hızda kazarsın. Aylık 500 liraya yaklaşır. Tabi Ethereum'un fiyatına da bağlı. Şu an en yüksek seviyelerinde. Bir anda çakılırsa, kazanç hiç olur. ETH Düşmez, bu haliyle devam ederse, birkaç ayda oturduğun yerden 1000 liraya yakın kazanabilirsin.
50 mh/s gösteriyor şu anda RX 5700 XT ile. Arkadaşların bilgilendirmesine göre pek de sıkıntım yok gibi. Bakalım n'olacak.
@Satanay hocam bende de 5700 XT var. Mining konusunda sıfır bilgi ve tecrübem var. Mining denilen olay nasıl işliyor neler yapmamız gerek beni de bilgilendirirseniz size zahmet çok memnun kalırım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Linkteki videonun aynısını yapın keyfinize bakın. Adam uzun uzun anlatmış normalde 5 dakikalık iş bile değil. Ama şunu diyebilirim ki işlemci gerektiren işleri yapabilirsiniz eğer program arkada çalışırsa. Yani oyun falan oynayamazsınız, normalde Resident Evil 2 Remake'de 2K çözünürlükte 80-100 FPS arası alıyordum program açıkken gireyim dedim 3 FPS...

Düzgün OverClock ve BIOS MOD işlemi ile 5700XT'lerde 55-60MH seviyeleri çok rahatlıkla görülüyor, her iyi kart da çok kazacak diye bir şey yok. 3060ti ile 3070'in kazma hızları aynı nerdeyse fark etse etse 1MH fark eder.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı