RX 5700 XT ile mining kârlı mı?

Bende Gigabyte 5700XT Gaming OC var; 800mv Core Voltage, 1270 Core Clock ve 1828 Memory Clock ile kullanıyorum, ortalama 120W güç çekerek 52 MH/s civarı hız alıyorum. Bilgisayar günde yaklaşık 12-8 saat arası mining yapıyor. 2 haftalık kazancım 300TL civarında oluyor elektrik giderini saymazsak. Kısaca evet karlı hatta piyasada çektiği güce göre en iyi mining hızlarını veren ve fiyatı normal şartlarda RTX 3000 serilerine veya RX 6000 serilerine göre çok uygun bir kart. Başka forumlarda Sapphire Nitro+ modeliyle 100W ve 57-58 MH/s hızları alan bile gördüm. Tabi böyle hızlar için Bios Mod gerekiyor.

AMD'nin kendi ayarlarından overclock moduna çeksem bir değişiklik olur mu yoksa o ayar sadece oyunlar için mi hocam?
Hocam asıl olay zaten Memory'ler. Sizin Core clock ile işiniz yok miningte. Bundan dolayı eğer Windows'tan kazacaksanız, Core Clock'u en düşüğe kadar çekip Memory Clock'u en stabil değeri alana kadar artırmanız gerekiyor.

AMD'nin hazır ayarları ile çok bir verim elde edemezsiniz.

Hocam asıl olay zaten Memory'ler. Sizin Core clock ile işiniz yok miningte. Bundan dolayı eğer Windows'tan kazacaksanız, Core Clock'u en düşüğe kadar çekip Memory Clock'u en stabil değeri alana kadar artırmanız gerekiyor.

Nasıl yapıldığına dair bir konu, kaynak, video biliyor musunuz? Benim pek bir bilgim yok da.
Bende Gigabyte 5700XT Gaming OC var; 800mv Core Voltage, 1270 Core Clock ve 1828 Memory Clock ile kullanıyorum, ortalama 120W güç çekerek 52 MH/s civarı hız alıyorum. Bilgisayar günde yaklaşık 12-8 saat arası mining yapıyor. 2 haftalık kazancım 300TL civarında oluyor elektrik giderini saymazsak. Kısaca evet karlı hatta piyasada çektiği güce göre en iyi mining hızlarını veren ve fiyatı normal şartlarda RTX 3000 serilerine veya RX 6000 serilerine göre çok uygun bir kart. Başka forumlarda Sapphire Nitro+ modeliyle 100W ve 57-58 MH/s hızları alan bile gördüm. Tabi böyle hızlar için Bios Mod gerekiyor.

Katılıyorum fakat 1200 MHz aşağısında mining hızı düşebiliyor.
Nasıl yapıldığına dair bir konu, kaynak, video biliyor musunuz? Benim pek bir bilgim yok da.
Başlangıç için nicehash kullanabilirsiniz. Kullanması en basit mining programı kendisi bana göre. OC veya Undervolt ayarları için youtube üzerinde tonla video mevcut. Kendiniz deneme yanılma yöntemiyle de deneyebilirsiniz.

@Satanay MSI Afterburner kullanarak yapabilirsiniz. Açıkçası pek bir kaynak video bilgim yok.

@IşQlı MşQlı zaten Afterburner'da belirli bir limitin aşağısında değerler giremiyorsunuz. Direkt oradaki ufak daireyi en minimuma düşürürse en stabil değerleri elde edecektir arkadaş.

@Satanay MSI Afterburner kullanarak yapabilirsiniz. Açıkçası pek bir kaynak video bilgim yok.

@IşQlı MşQlı zaten Afterburner'da belirli bir limitin aşağısında değerler giremiyorsunuz. Direkt oradaki ufak daireyi en minimuma düşürürse en stabil değerleri elde edecektir arkadaş.
Ufak bir örnek rica edebilir miyim yormak gibi olmasın sizi konu çok uzadı. Kısaca biriniz anlatabilirse çok iyi olur.

@Ek01000
@IşQlı MşQlı

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    42,5 KB · Görüntüleme: 204

Core clock 1050 MHz civarına kadar gidebiliyor. Önerilen hızlar 1200-1300 arası genelde. Ayrıca Radeon Software de kullanabilirsiniz.
Ufak bir örnek rica edebilir miyim yormak gibi olmasın sizi konu çok uzadı. Kısaca biriniz anlatabilirse çok iyi olur.

@Ek01000
@IşQlı MşQlı
Öncelikle ayarlardan voltaj kontrolünü açın demeniz lazım, ardından hazır ayarlardan deneyip kendinize göre ayar çekebilirsiniz. Üstte yazdığım ayarları deneyin mesela. Fan hızları yüzde 50 seviyesinde olabilir, power limite dokunmanıza gerek yok.

@Ek01000
@IşQlı MşQlı
Core Clock'u 1300 MHz'e düşürüp, memory'ide 1800 MHz yaparsanız çok iyi değerler alacaksınız ama bunları yapmadan önce Core Voltage'ı ellemeniz için bir ayar yapmanız gerekiyordu. Onu hatırlayamadım. Eğer bulabilirseniz mV'u 800 civarlarına getirirseniz en verimli ve stabil ayarları elde edebilirsiniz.
Buradan en iyi ayarları bulmanız mümkün;

1611403441913.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı