Tercih meselesi gerçekten. Ben babamın kartı olan R9 280'i 2013 yada 2014 yılından 2018 yılına kadar kullandım hala kart daha da sağlam daha sonra kendi sistemimi dizdim ve AMD tercihinde bulundum. Sıcaklık sorunu UV ile düşürülebiliyor, wattman hatası yada bazı hatalar başta olsa da sonradan gelen güncellemeler ile sorunlar düzeltildi, performanslar her zaman olduğu gibi artmaya devam ediyor. AMD teknolojileriyle NVIDIA'yı yakaladı (FSR-DLSS) ve kendine ait bazı teknolojileri daha var. Kart hala kas gücü olarak çok güçlü fakat bir kere de olsa NVIDIA kullanmayı isterdim. Yine de seçim yaparsam hangisi daha güçlüyse ve uygunsa ona göre seçim yapmak istiyorum mesela RTX 3080 ile RX 6900 XT arasındaki fiyat farkı çok fazla fakat performans farkı olarak oyunda yok diyebiliriz, AMD hala F/P ürünler çıkarmaya devam ederse bizler için en azından halen AMD tercihi de ön sırada olacaktır. Bir tane ilginç detay eklemek istiyorum: Steam üzerinde kullanıcıların ekran kartları %80-84'ü NVIDIA tabanlı. AMD sahiden de tercih olarak çok geri planda. Yine de pişmanlık duyma, sistemini yükselteceğin bir dahaki seferde yine tercih etme şansın olacak.