RX 5700XT düşük FPS değerleri

Enes Kıyak

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yeni bir sistem topladım, iki haftadır kullanıyorum. İki haftadır bir sorun var. Onu çözmeye çalışıyorum. Sorunum oyun sırasında ekran kartım kendini kullanmıyor. Yani 2K'da oynuyorum oyunları, Ultra grafikler ama ekran kartı %50 falan kullanılıyor. Oynadığım oyunlarda kallavi oyunlar. Oyunlarda 30FPS - 40FPS alıyorum hal böyle olunca. Sorunu çözemedim, teknik desteğe gönderdim. Sorun yok dediler, hiç yardımcı olmadılar. Yani garantiye verdim sorun yok dediler. Eğer ki benimle kaynaklı bir sorun ise yardımcı olur musunuz? Eğer değilse tüketici hakem heyetleri 'ne başvuracağım. Bu arada bütün sürücüler güncel, sistemimde darboğaz yapacak sistem değil.

Sistem bilgisi;
1-RX 5700XT 8 GB( ekran kartım Mech ısınanan bir kart biliyorum ama sıcaklıklar düşükken de aynı sorun var.)
2-Ryzen 5 3600.
3-Gigabyte S2H motherboard.
4-650 Watt 80 Plus PSU.
5-500 GB M.2 SSD.
6-16 GB 3000 MHz RAM.

Not: Kasa içi sıcaklık değerlerim iyi (hava sirkülasyonu iyi). Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı ekran kartının Nitro+ modelini kullanıyorum. 3600X ile birlikte 1080P'de oynamama rağmen Crysis 3 hariç (oyun motoru sıkıntılıymış.) herhangi bir darboğaz yaşamadım. 2K'da o ekran kartının yarısını kullanması normal şartlarda imkansız donanımsal arıza olabilir.

Aynı ekran kartının Nitro+ modelini kullanıyorum. 3600X ile birlikte 1080P'de oynamama rağmen Crysis 3 hariç (oyun motoru sıkıntılıymış.) herhangi bir darboğaz yaşamadım. 2K'da o ekran kartının yarısını kullanması normal şartlarda imkansız donanımsal arıza olabilir.
Katılıyorum sence ne yapmalıyım, teknik destek hiç yardımcı olmadı.
THK ye başvursam iade alabilirmiyim arıza varsa?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı