RX 580 ile FPS sorunları

Selamlar garip sorunla karşınızdayım, sorunum şu;

-CS:GO 4.3 Low'da 400-500 FPS almam gerekiyorken 150-200 FPS arası alıyorum bazen 250 oluyor.
Formatı kendim attım UEFI sağlıklı şekilde driverlarımda güncel diğer driver anakart chipset kurdum. Windows Update'den de birkaç tane kurdum.
Sistemimde garip bir şey fark ettim. Anakartım 3200 MHz'e kadar RAM destekliyor ama benim RAM'im 3000MHz. Görev yöneticisinde ve BIOS'ta 2100 MHz görüyorum. FPS sorunum RAM'den kaynaklı olabilir mi? Nasıl 3000MHz çıkarabilirim?

Sistem gereksimim:

-RX 580 8 GB.
-8 GB DDR4 3000MHz RAM.
-Ryzen 3 3100.
-MSI A320M'a Pro DDR4 3200 MHz anakart.
-600W +80Plus Power.

Kasamı Vatan Bilgisayar'dan topladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sorun göremedim. PSU'yu en yakın zamanda değiştirin yoksa C4 olur.

Selamlar garip sorunla karşınızdayım, sorunum şu;

-CS:GO 4.3 Low'da 400-500 FPS almam gerekiyorken 150-200 FPS arası alıyorum bazen 250 oluyor.
Formatı kendim attım UEFI sağlıklı şekilde driverlarımda güncel diğer driver anakart chipset kurdum. Windows Update'den de birkaç tane kurdum.
Sistemimde garip bir şey fark ettim. Anakartım 3200 MHz'e kadar RAM destekliyor ama benim RAM'im 3000MHz. Görev yöneticisinde ve BIOS'ta 2100 MHz görüyorum. FPS sorunum RAM'den kaynaklı olabilir mi? Nasıl 3000MHz çıkarabilirim?

Sistem gereksimim:

-RX 580 8 GB.
-8 GB DDR4 3000MHz RAM.
-Ryzen 3 3100.
-MSI A320M'a Pro DDR4 3200 MHz anakart.
-600W +80Plus Power.

Kasamı Vatan Bilgisayar'dan topladım.

XMP yapın ama performansı 10 FPS falan etkiler RAM frekans arttırma. @Redaust01 neden gülücük?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3200'e getirin gerçekten çok fark olacaktır ama 400 500 FPS alamazsınız ben 1660S ile öyle alıyorum.

Maksimum 20 FPS'den fazla bir fark olmaz ama yapsın tabii ki, sonuçta 20 FPS 20 FPS'dir.

Son düzenleme:
CS:GO oyununda RAM sadece donma ve takılmaları çözecektir. FPS açısından pek bir etki sağlayacağını düşünmüyorum. RAM değişiminde +20 FPS :). Alması imkanı yok.

Artı -1 Eksi
Arkadaş PSU'nun markası yazılı değil nereden bu kanaatı getirdin :)

Yenisin diye laf etmiyorum ama biz müneccim değiliz.
CS:GO oyununda RAM sadece donma ve takılmaları çözecektir. FPS açısından pek bir etki sağlayacağını düşünmüyorum. RAM değişiminde +20 FPS :). Alması imkanı yok.

Maksimum 20 FPS dedim. Ayrıca donma var demiyor. :D.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı