RX 580 kaç derecede çalışmalıdır?

Kardeşim kart kendi kendinemi yandı Allah Allah bilgin yoksa bırak 100 derece olsa ev yanar.
100 dereceyi gözünde çok büyütme. :D 100 derece olsa ne eve bir şey olur ne karta. Çok yükseldiğinde normalde kartların kendilerini kapatmak gibi bir önlemleri var. Ancak kartın takip edemediği farklı bir sıcaklık aşırı yükselirse kart zarar görebilir. Örneğin bellekler veya bağlantı noktaları. Eski kartlarda bağlantı noktalarının sıcaklığını takip eden bir sensör yoktu diye biliyorum. 100 derece uzun süre çalışmalarda tehlikeli, kartın PCB'sini esnetebilir, sürekli ısınma soğuma dolayısıyla lehimler çatlayabilir vs vs. Ancak kart kolay kolay sıcaklık sebebiyle yanmaz. 2005'te değiliz. Yüksek voltaj gelmiş olabilir, lehimler çatladıktan sonra bir yere ufacık bile attıysa kısa devre yapmış olabilir. Farklı sebepleri olabilir. Ama kart 100 dereceye çıkınca Allah ben bir yanayım demiyor, emin olabilirsin.
 
100 dereceyi gözünde çok büyütme. :D 100 derece olsa ne eve bir şey olur ne karta. Çok yükseldiğinde normalde kartların kendilerini kapatmak gibi bir önlemleri var. Ancak kartın takip edemediği farklı bir sıcaklık aşırı yükselirse kart zarar görebilir. Örneğin bellekler veya bağlantı noktaları. Eski kartlarda bağlantı noktalarının sıcaklığı takip eden bir sensör yoktu diye biliyorum. 100 derece uzun süre çalışmalarda tehlikeli, kartın PCB'sini esnetebilir, sürekli ısınma soğuma dolayısıyla lehimler çatlayabilir vs vs. ancak kart kolay kolay sıcaklık sebebiyle yanmaz. 2005'te değiliz. Yüksek voltaj gelmiş olabilir, lehimler çatladıktan sonra bir yere ufacık bile attıysa kısa devre yapmış olabilir. Farklı sebepleri olabilir. Ama kart 100 dereceye çıkınca Allah ben bir yanayım demiyor, emin olabilirsin.

Kartım RX 580 sana göre eski bir kart sanırım öncelikle fazla ısınmadan lehimlere zarar vermiş oradan RAM soketlerine 10 kere fazla ısınmadan yanmış dememe rağmen hala farklı sebepten yanmıştır diyorsun kardeşim kendi kartımdan iyi biliyorsun.
Sizinki Armor RX580 miydi?

4 GB MSI RX 580.
 
Kartım RX 580 sana göre eski bir kart sanırım öncelikle fazla ısınmadan lehimlere zarar vermiş oradan RAM soketlerine 10 kere fazla ısınmadan yanmış dememe rağmen hala farklı sebepten yanmıştır diyorsun kardeşim kendi kartımdan iyi biliyorsun.
Güzel kardeşim, sabahtan beri sana "bellek" diyorum. RAM ve bellek aynı şey, onu bile bilmiyorsun bana burada trip atıyorsun. RX 580 eski bir kart. Üzerinde bellek sıcaklık sensörü var mı? Yada anlayacağın dilde "RAM sıcaklık sensörü". Eğer yoksa bundan kaynaklı olarak yanması mümkün ancak bu çekirdek sıcaklığıyla takip edebileceğin bir şey değil. Çekirdeğim 70 derece Allah kartım yandı, puu napcam ben değil ki bu mevzu. Çekirdeğin 85 derecede olabilir, bellek sıcaklığı 100'leri çok aşmadığı müddetçe kart zarar görmez. Eğer bellek 110 dereceyi geçtiyse, çekirdek sıcaklığı 55-60 bile olsa o kartın yanması mümkün. Anlamadığın nokta bu.
Birader konumu terk ediyor musun etmiyor musun boş tatava yapma iyice sinirlendiriyorsun adamı.
Sinirlenecek ne var ki? Forum ortamındasın, bir iddiada bulunuyorsun, konunla ilgili yardımcı oluyor bilgi veriyoruz, üsteliyor agresif davranıyorsun. Sonrasında da karşındaki sana bilgi veren kişilere bilgisiz ithamında bulunuyorsun. Ee? Ne anladım ben bu işten?

RX 580'de çekirdek sıcaklık sensörü var ama bağlantı veya bellek sıcaklık sensörü yok. En azından doğrudan okuyabileceğin değerlerle bağlantı sıcaklık sensörü yok. Tahminen ona önlem bir sigorta vardır, bellek içinse böyle bir önlem yok.
1653138124724.png
1653138139612.png

Soldaki görsel RTX 3080, sağdaki görsel RTX 2060 Super. İkisi de bana ait. Aktif kullanım yapmakta olduğum kartlar. 2060'da bellek sıcaklık sensörü yok. Bundan kaynaklı olarak belleklerle ilgili herhangi bir sıcaklık sorununu istesem de göremiyorum. Hot Spot (sıcak bölge) bağlantı noktaları arasında en yüksek sıcaklığı bildiriyor. Belleklerle ilgili ortaya çıkabilecek sorunun tek önlemi 2060 Super'de bu. 3080'de ise anlık olarak (her 2 derece de bir bildirim yapıyor) bellek sıcaklıklarını okuyabiliyorum. Bu da daha rahat önlem almamı sağlıyor. Çekirdek ve bellek sıcaklık sensörleri arasındaki fark bu.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı