Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Konuda yeterince anlattığımı düşünüyordum. Yine de kısaca bahsedeyim. Bu sefer Afterburner üzerinden ama . Öncelikle işaretlediğim yerden voltaj kontrolünü ve takibini açın. En alttan da "Erase autosaved startup settings" kutusunun tikini kaldırın ve uygulaya basın. Program, ayarlar uygulandıktan sonra tekrar başlayacaktır. Ardından beyaz kutuyla işaretlediğim yerden voltajı -100mV'a getirin ve sağ alttan kaydedin. Fan kontrolü için de üst mesajlardaki görüntüleri veya ayarları referans alabilirsiniz. Birkaç önemli noktaya değinmek gerekirse, fanı en kötü 75C'de maksimum olarak ayarlayın. Çalışmaya başlama sıcaklığını ise 45C-50C olarak ayarlayabilirsiniz.

Dostum selam. 2 haftadır 1080p -140mv kullanıyordum. Birkaç gün önce VSR açarak 1440p'ye yükselttim çözünürlüğü. Oyunlarda hiç yaşamasamda masaüstünde beyaz-turuncu ekran veriyor ve reset atmadan başlamıyor sence sorun undervolttan mıdır? 1080p alıp kullanınca olmuyor ama 1440p açınca 1-2dk sonra masaüstünde beyaz ekran verdi şimdi mesela.

Renkler hakkında fikrim yok ancak undervolttan kaynaklı olmadığına eminim. İsterseniz default ayarlarda tekrar deneyin. Problem olsa crash veya mavi ekran alırsınız. Ayrıca frekans düşürmeden -140mV çok düşük bi' değer. Yine de stabilse muhteşem.

2 haftadır 1080P -140mv kullanıyorum ve hiçbir sıkıntı çıkmadı.1440p oyunlarda yine sıkıntı çıkmıyorda şu masaüstündeyken beyaz veya turuncu ekran vermesi canımı sıktı.

Merhaba benim tekrar bir sorum olcaktı ben bu voltaj ayarını -118 de ve fan ayarını özel şekilde kullanıyorum lakin pc yi her açıp kapadığım da bu ayarlar sıfırlanıyor msi afterburner da ayarlarda seçilen voltaja zorla dememe rağmen böle oluyor ne yapmam lazım acaba?

En alttan da "Erase autosaved startup settings" kutusunun tikini kaldırın ve uygulaya basın.

Son düzenleme:
Hocam selamlar,

Saphire 580 nitro 4gb karttan bende de var. Kart üzerindeli bellekleri üreticilerini nasıl anlıyorsun (hynix ve elpida olduğunu) ?
şansa hynix çıktı

Son düzenleme:
Hocam selamlar,

Saphire 580 nitro 4gb karttan bende de var. Kart üzerindeli bellekleri üreticilerini nasıl anlıyorsun (hynix ve elpida olduğunu) ?
şansa hynix çıktı

Eki Görüntüle 416367
GPU-Z üzerinden kontrol ediyorum genelde. Genel olarak Samsung>Hynix>Elpida diye sıralayabilirim overclock potansiyellerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…