RX 580 Undervolt Yapma

AMD Memory Tweak ile yapabilirsin. Programı açtıktan sonra tüm ayarlar önüne gelecek. Buradan P3 ve P7 ile arasındakilerine aynı voltajı gir. Başlangıç olarak 1050mV öneriyorum. Daha sonra oyunlarda test ederek crash verip vermemesine göre daha da düşürebilirsin voltajı. Fan ayarlarını ise aşağıdaki gibi ayarlayabilirsin. Zero RPM 55 dereceye kadar fanları döndürmüyor. Ayrıca Timing Level kısmından "2" seçeneğini seç ve sağ alttan uygula. Ardından yeniden başlat. Örnek olması amacıyla kullandığım ayarları paylaşıyorum.

Eki Görüntüle 425245

Program: Tıkla
Hocam TDP limit değerinin kaç olacağını nasıl anlarız? Ve Zero RPM nedir, belli bir sıcaklıktan sonra fanların hızı tamamen sıfırlanıyor gibi bir şey mi oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
@frtna33 Power limit yerine TDP limit yazdın sanırım. Onu test amaçlı sona getirin. Sonra 0'da kalsa da problem olmaz. Zero RPM dediğin gibi fanların 55 dereceye ulaşmadan dönmemesini sağlar. Bunun da fan ömrüne artısı var.

@frtna33 Power limit yerine TDP limit yazdın sanırım. Onu test amaçlı sona getirin. Sonra 0'da kalsa da problem olmaz. Zero RPM dediğin gibi fanların 55 dereceye ulaşmadan dönmemesini sağlar. Bunun da fan ömrüne artısı var.
Oyunun crash yapmayacağı minimum voltu ayarlayıp iyi bir fan düzeni ayarlayınca RX580 Armor gibi bir kartı bile sıcaklıktan kurtarabildim. Cidden çok teşekkür ederim sana ve ayrıca bir sorum olacak, daha fazla meşgul etmeyeceğim seni. Bu yaptığımız uygulamalardan sonra FPS'de düşüş olur mu?

• MSI Afterburner ve Tech GPU-Z kur.
  • MSI Afterburner çalıştır ve ayarlar bölümünde voltaj takip ve kontrolü aç.
  • Tech Gpu-Z çalıştır ana ekranda ? bölümü var. Bus interface'in orada. Daha sonra start render test yap.
  • MSI Afterburner'a geç CTRL+F tuşuna bas orada voltaj bölümü çıkacak. Orada sol tarafta MHZ'si alt kısımda ise voltaj gözükecek senin yapman gereken düşük voltajı kartın yük altında çalıştığı MHZ'ye oranla arttırmak.
  • Örnek vereyim Tech GPU-Z'de render açıkken maksimum MHZ ve voltajda olacak. MSI Afterburner'da göreceksin değeleri. Örneğin 1025'de olsun voltaj değeriniz ve MHZ'nizde 1200 olsun maksimum değerler bunlar. RX 580'nin full değerlerini bilmediğimden bu şekilde dedim siz göreceksiniz render açıkken zaten. Buradan sonra yapmanız gereken 1200 MHZ'de tutmak ve voltajı düşürmek CTRL-F'den 1025'in solunda bir düşük değeri göreceksin yani 1000 voltajı. 1000 voltajda ama 1175 MHZ gösteriyor olacak yani daha düşük MHZ onu 1200 MHZ'ye getiriceksin render açık kalacak bu arada sonra ana ekranda onaylayacaksın sistem kapanana veya restart atana kadar düşür 1000'den sonra 975-950-925 gider böyle bakın burada önemli nokta voltaj düşürürken aynı MHZ'De tutmak. Yapamaz iseniz veya yapamadığınız yeri bana söyleyin şu anda bende TUF 1660TI kullanıyorum. 1025'ti voltaj değerim şu an 825'te daha düşürüp denemedim 800'de olabilir tam emin değilim ve kartın performansından bir şey eksilmedi. Sıcaklığım 80'den 70-72'lere geldi. Bazıları MHZ düşürüp yapıyor MSI Afterburner'dan o kartın performansını kaybettiriyor.

Oyunun crash yapmayacağı minimum voltu ayarlayıp iyi bir fan düzeni ayarlayınca RX580 Armor gibi bir kartı bile sıcaklıktan kurtarabildim. Cidden çok teşekkür ederim sana ve ayrıca bir sorum olacak, daha fazla meşgul etmeyeceğim seni. Bu yaptığımız uygulamalardan sonra FPS'de düşüş olur mu?
Son ayarlarınızı paylaşabilir misiniz rica etsem kartım msı armlr Rx580 8gb oc edition

undervolt işlemini bu programla mı yapayım yoksa radeon adrenalin yazılımı üzerinden mi?
Siz verdiğiniz tabloda Core Control MHZ değerleriyle oynadınız mı yoksa sadece mV değerlerini mi değiştirdiniz ? Benim MHz değerleri farklı gözüküyor çünkü
Bir de PC her açılışta ayarlar sıfırlanıyor mu ?
AMD Memory Tweak ile yapabilirsin. Programı açtıktan sonra tüm ayarlar önüne gelecek. Buradan P3 ve P7 ile arasındakilerine aynı voltajı gir. Başlangıç olarak 1050mV öneriyorum. Daha sonra oyunlarda test ederek crash verip vermemesine göre daha da düşürebilirsin voltajı. Fan ayarlarını ise aşağıdaki gibi ayarlayabilirsin. Zero RPM 55 dereceye kadar fanları döndürmüyor. Ayrıca Timing Level kısmından "2" seçeneğini seç ve sağ alttan uygula. Ardından yeniden başlat. Örnek olması amacıyla kullandığım ayarları paylaşıyorum.

Eki Görüntüle 425245

Program: Tıkla
bu ayarların tamamen aynısını gireyim mi ? core control mhz dahil ?
Kimse cevap yazmiyor. Beni bu beladan kurtarsin birisi lutfen. Kart sicakligi 86 derece altina dusmuyor

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı