Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

aslında istediğim voltajı buldum fakat reboot ettikten sonra sıfırlanıyor sebebi ne olabilir acaba ?
Windows güç ayarlarından hızlı başlatma özelliği kapatın ve Afterburner kullanıyorsanız AMD uyumluluk ayarlarından Erase autosaved startup settings kısmındaki tiki kaldırın. Bunları yaparsanız sıfırlanmayacaktır.

Hocam hızlı başlatma kapalı ve afterburner kullanmadım saphire trixx yazılımı var sadece acaba ondan mı sıftlanıyor.

Düşük voltaj olduğunda haliyle daha az ısınıryor fanları gereksiz çalıştırmak olmaz o sebeble sanırsam.

Merhabalar, MSI RX 580 8GB OC kullanıyorum. mV -100 yaptım. Bir sorum olacaktı neden fan profili oluşturmak gerekiyor?

Olabilir, ekran kartları için birden fazla program kullanınca o tür yazılımsal hatalar oluyor. İlk bende de oluyordu fakat o ayarları yaptıktan sonra hiç bozulmadı.

Belleklerin markasını nasıl öğreniyoruz? RX 570 var, daha kullanamadım pek ancak gerekirse ben de deneyebilirim.
Gpu-z programından ekran kartı belleklerinin hangi marka olduğunu görebilirisiniz.
Dediğiniz ayarları sapphire rx 580 pulse yaptım 75 derecede çalışan 62 derecelere kadar indi ve bir performans farkı olmadı çok sağolun.

Son düzenleme:
@L A S T B Y T E Yazılım nedense voltaj ve frekans ayarlarını kaydetmiyor. Kart ilk elime geçtiğinde fan sağlığını ölçme amaçlı indirmiştim. Daha da kullanmadım.

Güncelleme

Ayarları Wattman üzerinden yapanlar için bu yazı. Fanın 50C altında çalışmaması için (Zero RPM) yapılması gereken ayardan bahsedeyim. Öncelikle AMD Memory Tweak programını indirin. Ardından aşağıdaki işaretlemeleri yapıp sağ alttan kaydedin.

Son düzenleme:
Hocam siz kartın kendi uygulamasındanmı tunnninnng yapıyorsunuz yoksa 3rd party bir uygulamadan mı? çünkü sürekli ayarlar default'a çekiyor.

Merhaba.
SUS RX580 ROG STRIX OC 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
Kullanıyorum. Amd kendi programı ve asus twik2 kullanıyorum. Undervolt ben de yapmak istiyorum.
Hangi programdan yapmamı önerirsiniz ?
Adım adım ufaktan söyler misiniz.
Okurken biraz kafam karıştı da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…