Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Keşke birkaç Youtube kanalı RX 500 serisi kartlarına undervolt yapma rehberi falan çekse. Forum üzerinden sadece belirli bir kısım görebiliyor bu tür konuları. Sorunu olsun olmasın 500 serisi bir karta sahip olan birisinin undervolt yapması lazım bence, çok rahatlatıyor kartı.

Bana lazım mesela. Anlamadığım için ayarları kurcalayamıyorum. Video anlatım olsa şunu öyle yapmış bunu böyle yapmış diye takip edebilirdim.

@kemal2017 Çekirdek frekansı düşmediğine göre performans kaybı yaşamayacaksın.

Hocam Battlefield 1 onlineda aynı maplar girerek Wattmansız ve Wattmanlı test ettim. -9'a varan FPS kaybı var, Apex'de -1 -6 arası gidip geliyor sadece. Son 5 durumu 1050 yaptım.
Isınma 10 derecede düştü, fan sesi yüzde 50 düştü.

Son düzenleyen: Moderatör:
@kemal2017 Frekansları ellemediysen bu imkansız. Büyük ihtimal farklı sahneler sebebiyle FPS'in düşük çıktı.
Yok hocam sadece dedğiniz gibi 1050 yaptım. Psikolojik de olabilir artık FPS takibi bırakayım o zaman.

Fan sesi azaldığı için kartı biraz dinledim çok az elektrik vızırtsıı var Coil Whine olabilir mi? Tam yüke girerken başlıyor normalde sessiz çok rahatsız edici desibellerde değil olağan bir şey midir takip edilmeli midir?

@kemal2017 Problem olmaz. İstersen FPS sınırı ayarlayabilirsin driver üzerinden. Böylece coil whine duymazsın ara sahnelerde veya oyun açılışlarında.
Hocam RX590 kartın Radeon menüsünde kare hızı hedef kontrolünü 144 çektim.
Kartın özellikleri:
OC Mode: 1591 MHz / 8032 MHz ( + %20 power limit )
Default Mode: 1560 MHz / 8000 MHz

Default mod değerlerine göre sizin ince ayarları nasıl yapabilirim mantığı nedir? Bende şu an sadece son 5 durumun 1050 mV ayarı mevcut.

Dosya Ekleri

• 1571740026091.png
    204,2 KB · Görüntüleme: 39
@kemal2017 Bellek gecikmelerini düşürmek ekstra performans sağlar. Güç limitini Furmark gibi testler yapmak için sona dayamıştım. Onu değiştirmene gerek yok. Fan ayarlarını da karta göre yaptım. Şu an 60 derecelerde takılıyor tam yükte. Çok da sessiz çalışıyor.

Fanlar ve sıcaklık güzel şu an hocam sayenizde. Memory Timing ayarını seviye 2 yapıp test edeceğim. Teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…