Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Afterburner üzerinden gecikmeleri nereden düşüreceğim? Ne kadar düşürmeliyim? +25Mhz i Memory Clock arttırdıktan sonra Core Clock u da arttıracak mıyım?
Power limit %50 olmali yoksa stabil oldugunu anlamazsin.

@Tolga Samet Bir sorum olacak. MSI Afterburner calisirken AMD kendi yazılımını etkiliyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu işlem RX 570 için faydalı olacak mıdır?

Bu işlem RX 570 için faydalı olacak mıdır?
Evet hocam olur.

@TeQnaP Sanmıyorum ancak ne olur ne olmaz, biri açıkken diğerinde ayar yapmayın.

@Reqi Elbette fayda sağlayacaktır. 20 dereceye kadar düşüş yaşayan var fan profiliyle birlikte.

Fakat RX 570'in bellek hızı ve çekirdek hızı RX 580'e göre daha düşük ben sizin verdiğiniz değerlerin bir tık altını mı yapsam? Mesela Frequency Durum 7'yi 1400 değil de 1300 yapmam gerekiyor sanırım? Ayrıca sizde Zero RPM açık, bende kapalı konuma geliyor, kart 30 derece olsa bile fanlar 1200RPM'de çalışmakta.

@Reqi Zaten konuda belirttim, bunlar benim kartımda stabil kalan değerler. Örnek gibi düşünün. 968mV ile 1300 MHz'de stabil kalabilen var. Denemen gerekiyor. Zero RPM'i AMD Memory Tweak ile açabilirsin.

MSI Afterburner kullanan arkadaslarima sesleniyorum. Voltaj konusunda kafasi karisan -100, -50, +50 vs. cozumum var. MSI Afterburner bulundugu dosyaya gidin, sonra orada buna benzer bir dosya var.
  • VEN_1002&DEV_67DF&SUBSYS_34171462&REV_E7&BUS_9&DEV_0&FN_0
Bunu notpad ile acip ilk degeri Format = 1 yerine Format = 2 yapin. Sonucunuz boyle olucaktir.
+100 yerine direk istediginiz voltaji yazicaksiniz. Tek sorun o anda kac mV calistigini gostermiyor. Ama HWiNFO'da gosteriyor ne kadar mV verildigi, saygilar.

Korkuyorum karta bir zarar gelecek diye, şöyle ki RX 570 kullandığım için değerleri nasıl yapsam bilemedim, bu konularda tecrübem yok, yardımcı olursanız sevinirim. Ben ayrıca WattMan ayarları geri yüklendi sorunu da yaşıyorum, ara sıra görüntü gidip açtığımda WattMan geri yüklendi uyarısını alıyorum.

Sadece undervolt yaparsan hicbir sıkıntı yasanmaz. Wattman geri yuklendi sorunu ekran karti yeterli voltaj alamayinca ya da crash yerse olur. O yuzden yaptiginiz voltaji bir yere kayit edin. Her crash yediginizde kayit ettiginiz yerden tekrar acin.

Bu arada baska sorunuz var ise yardim edebiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…