Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

FPS düşmez arkadaşlar, frekanslar değişmiyor sonuçta. Amaç soğutmaya katkıda bulunmak ve Performans/Watt değerini arttırmak.

@Reqi Frekanslarla oynamadan voltajı düşürmeye başla. Daha sonra oyunlarda veya konuda verdiğim OCCT programıyla stabilitesini test et. Net ve kısa sürede sonuç almak istersen kesinlikle OCCT öneririm. Başlangıç olarak -50 veya -100 ile başlayabilirsin (1050mV veya 1100mV ile yani).

@ForAnAngeL Kartlar standart olarak 1150mV ile geliyor. Silikon kalitesine bağlı olarak bu voltajı düşürüyoruz sadece. İş aynı iş. Frekans da değişmediğinden performans değişmiyor. Ben orada belleklere de ayar çektim, 1-2 FPS oynadı. Sebebi bu performans artışının. RX Vega kartlarda ise voltaj düşürmek performans artışı yaşatıyor, daha serin olduğundan daha yüksek frekanslara çıkıyor kartlar. Aslında Vega 56 almak lazım bu devirde, bedavadan 2060 performansı .

Daha once de belirtmiştim, benim bilgisayar OCCT'de 1 saniye bile dayanmiyor ama Furmark'ta 1 saat üzeri gidiyor, bu durum arkadaşlarda da olabilir.

@TeQnaP Ayarına göre değişir aslında. Furmark'ta test için hangi ayarları kullanıyorsun? Önerim 1024x768 ve MSAA x0 ile test etmen, power limit fullken. Aynı kapıya çıkıyor zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…