Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

@DeWitt Garip derken? Aksine arttı mı?
Aynen arttı, fan kendiliğinde hızlanıyor çok ses yapıyor. Anlamadım nesi var bu kartın.
BIOS attıktan sonra MHz düzeldi fakat fanlar kafasına göre farklı çalışıyor olur olmadık yerde, güç tüketimi 100+ sürekli neredeyse.

Son düzenleme:
Ben bu ayarları yapıyorum ama her bilgisayarı kapadığımda ayarlar sıfırlanıyor. Var mı bunun yolu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam iyi akşamlar ben biraz cahilim bu konularda okudum ama pek anlayamadım, şimdi attığım bu resimde değiştirdiğim şeyler gördüğünüz gibi fan ayarları oldu, umarım iyi olmuştur. Ona da bakarsanız çok mutlu olurum ve en altta min akustik sınır denilen değeri 918'den 1366'ya çektim, ne olduğunu bilmiyorum doğru mu olmuş? Ona da bakarsanız süper olur, şimdi bu yaptıklarım doğruysa ne yapmam gerek? @Tolga Samet Ekran kartım MSI RX580 ARMOR OC

@DeWitt Ayarların sende çalışacağının garantisi yok hocam, deneyerek bulmalısın. -100mV genel olarak iyi bir değer başlamak için.

@frtna33 Fan ayarları iyi olmuş. Min akustik sınıra gelecek olursak, minimum fan hızının izlenme sıklığıdır. Kart bu frekansın ötesine geçerse, minimum fan hızı yok sayılır ve hedef sıcaklığı korumak için hedef fan hızına yükselir. Voltaj düşürmek için soldaki ayarları da açmalısın.

@Tolga Samet
Açıkçası pek anlayamadım min akustik sınırını, siz bana sadece onun hangi değerlerde olması gerektiğini söyleyebilir misiniz?

Ve voltaj ayarı için soldaki seçeneklerden GPU Ayarının voltajlarını ayarlamam gerek değil mi, VRAM ayarının değil yani?

Mesela burada 8 adet voltaj ayarı var son 4'ü 1150 olmak üzere, ben bunlardan hangisini ne kadar değiştirmem gerek ve üstteki frekans değerlerini değiştirmeli miyim? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum, hiçbir şey bilmiyorum çünkü. Mesela -100mV demişsiniz ben bunu 8 voltaja da mı uygulamalıyım yoksa son voltaj değerine mi?

@frtna33 Durum 3 dahil son duruma kadar voltajı 1050mV yaparak başlayabilirsiniz. Frekansı ellemeyin. Ardından konudaki OCCT Testi konusuna göz atın ve stabilite testi yapın yaklaşık 2 dakika kadar. Eğer problem çıkmazsa frekans arttırabilir veya voltajı daha da düşürebilirsiniz. Fan ayar seçeneğini kapamışsınız bu arada son fotoğrafta gördüğüm kadarıyla. VRAM kısmına sonra girersiniz. İlk olarak GPU voltajını halledin. Min akustik sınırını pek takmayın, sona çekseniz de olur. Güç ayarlamayı açıp sona çekmeyi unutmayın testten önce.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…