Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

@khlestov Hocam mantığını kavrayamamış olabilirsin biraz kavramaya çalış. Uygulamadan kaynaklı bir sıkıntıysa böyle kalsın yapacağımız birşey yok. Undervolt ayarların tamamdır değişiklikleri uygulayıp bir oyuna gir. 30 40 dakika takıldıktan sonra bir hata vermez ise sıkıntı yok. Oyun seçimin Witcher 3 gibi ağır bir oyun olmasını öneriyorum. Zaten ileride bir hata alırsan buraya yazabilirsin yardımcı olurum.

@TheDobrevic Nitro+ 8GB modeli için tam bir ayar yok bende fakat şöyle yapabilirsin ilk üç voltajını değiştirmeden 1056 yaparak test edebilirsin. Sorun olmazsa 6 mV daha düş yine olmazsa bir 6mV daha en stabili yakalayana kadar devam et. Onun dışında diğer ayarlarımı geçirebilirsin.

Hocam mesela bu 1056 olan değerleri 1050 yapıp denesem sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
@khlestov Yorumumu paylaşalı 8 dakika oldu. Bu 8 dakikada test yapmış olamazsın. Sağlam bir oyuna gir ve 30 dakika test et. 30 dakika test etmek istemiyorsan paylaşacağım Benchmark testini indir ve 4K Optimize ayarlarda çalıştır. Test bitene kadar bekle. Test sonunda hata çıkmaz ise 6mV düşürebilirsin.

Böyle bir değer aldım hocam.

Hocam benim PC'de ASUS Dual RX580 4G var. Bunda undervolt ise yarar mı? Birde. Benim bilgisayar köyde olduğu için elektrik sıkıntıları yaşaniyor bazen oynarken (elektrik kesintisi degil sadece).
Bilgisayar açılır açılmaz 2-3 dk sonra bilgisayar donuyor. Sonra ekran kararıyor. 2 dk sonra da karartı açılıyor. Ve yanda Volt ayarları yapıldı diye bir Windows bildirisi gözüküyor. (Tam da Volt ayarlari gibi bir bildiri değil de ona benzer bir bildirisiz anlamışsınızdır.) Bu normal mi? Ne yapmam lazım? Bilgisayara zararli midir bu olay?

Bir de söylemeyi unutmadan ilk aldığımda böyle bir şey yoktu. MSI Afterburner kullanmaya başladım FPS değerlerini takip etmek için orada da ekran karti MHz degerini biraz artırmış olabilirim. (20 MHz kadar diyelim) Bununla alakası olabilir mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…