Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

@Tolga Samet bro vaktin varsa undervolt ile alakalı bir kaç şey soracağım. Arkadaşa yeni bir PC aldık. Asus Dual RX580 4GB var. Değerlerin aynısını giriyorum veya biraz daha arttırıyorum voltajı(senin değerlere göre). Güç limitini fullemediğim zaman, kart Furmark'ta Core Clock'u 1080 civarlarında tutuyor, %100 yükte. 1400 MHz'e çıkmıyor. Ama güç limitini fullediğim zaman kart 1400 MHz'i görüyor, bu sefer çektiği güç 200W civarı. Haliyle ısınıyor. Bir yanlışlık mı yapıyoruz anlamadım.

@wthn İşkence testleri yerine PUBG veya Witcher 3 gibi sağlam oyunlarda test edebilirsin. Soğutma vasat olduğundan hiç bulaşma o testlere. Uzun süreli yapamazsın çünkü.

@Tolga Samet PUBG Lite, ETS ve CS:GO yüklü sadece arkadaşta. Evet soğutmanın vasat olduğunu biliyorum o yüzden çok yüklenmemeye çalışıyorum ama, neden 1080 civarında takıldığını anlamadım. Güç limitini olduğu gibi bıraksak bir fark olur mu? Biraz önce ETS:MP denedik, şehirde 16 FPS'e kadar düştü. 1080p yüksek ayarlarda. İmkanın varsa TW'dan falan bakma şansın var mı?

@wthn PC yok dostum, toplandığı gibi yardımcı olamaya çalışırım. FPS'in düşmemesi gerekiyor. Power limiti arttırmasanız bile frekansın düşmemesi gerek.

@Tolga Samet Evet bana da o garip geliyor zaten, istersen telefondan Discord yoluyla ekran paylaşımı falan da yapabiliriz. Ama vaktin yoksa zorlamak istemem.
Ekran görüntüsü bu şekilde; 1400'de sabit durmuyor, kartın kullanımı sürekli inip çıkıyor ve FPS bu civarlarda. Çektiği güçte çok az.

PUBG Lite için bu şekilde. Normalde oyunu açar açmaz bir süre sonra Unreal Engine D3D hatası veriyordu. Bu sefer 10-15 dk sürdü, herhangi bir hata almadı. Güç tüketimi vs de göründüğü gibi. Sıcaklık güzel bu karta göre. Sanırım şu an bir sorun görünmüyor ama ETS: MP'de neden öyle olduğunu çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok kişili yerlerde (bende de RX580 ASUS ROG STRIX var) 20-30 FPS alıyorum, yani ETS'de çok kişili yerlerde normal, önemli olan boş yolda 14 FPS vermemesi.

Sapphire RX590 SE'de de aynı şeyleri yapmayı düşünüyorum, çünkü fazladan ısınıyor ve fazla güç çekiyor gibi. Acaba RX590 ile çok fark eder mi?

@nirvana08 Yapabilirsin elbette. UV, tek bir karta özel değil. NVIDIA kartlara da yapılabilir, tabii gerek olacağını pek sanmıyorum. NVIDIA güç tüketimi konusunda biraz daha iyi.

MHz'in altındaki voltaj ayarları gözükmüyor.

@oguzog Orada 2019 Adrenalin versiyonundaki ayarlar yazmaktaydı. Voltaj ayarları biraz da karta bağlı, direkt o ayarları geçirmeyin. Kendi ayarlarınızı bulun.

Bu arada kartı sattım ve yola Vega 56 ile devam ediyorum yola. Rehbere herhangi bir güncelleme gelmeyecek ancak her türlü desteği verebilirim konu başlığı altında. İyi forumlar!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…