Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Bu konudan hiç anlamam, sessiz ve stabil bir ayar bulmak için ne yapmam gerekiyor? Adrenalin 2020 sürücüsünde güç limitini -40 yaptım, sessizlik olarak iyiydi ama Watch Dogs oynarken PC mavi ekran verdi. Sebebi ondan mı bilmem ama çok sıkıntılı bir durum. Kart ASRock RX 580 bu arada.

@oguzog Power limiti düşürmek performans kaybına yol açar. UV yapın en iyisi. Ayarları sıfırlayın, MSI Afterburner'dan voltaj kontrolünü açıp -100 yapın ve oyunlarda test edin, en kolay yolu bu.

@oguzog Power limiti düşürmek performans kaybına yol açar. UV yapın en iyisi. Ayarları sıfırlayın, MSI Afterburner'dan voltaj kontrolünü açıp -100 yapın ve oyunlarda test edin, en kolay yolu bu.
Fan sesini azaltır mı? Çünkü benim sorunum onunla ilgili, kasa içi hava akımı çöp.

@oguzog Çekeceği güç azalacak voltajı düşürdüğümüz için, akabinde fanlar daha yavaş dönecek. Çünkü daha az ısı açığa çıkacak ve soğutmak, eskisine nazaran daha az efor gerektirecek.

RX 580 ROG STRIX 8 GB kartım var, oyunlarda 85 derece altına inmiyor. Radeon adrenalin üzerinden deneyeceğim. Frekans (MHz) değerleri ile oynamayacağım değil mi? Cevap verecek yok mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
@Tolga Samet bu ekranda hangi değeri gireceğimi söyleyebilir misin?
Kasa Rampage Red sky. Değeri 1050'ye çektim oyunda donma oldu. MSI Afterburner ile 100 azalttım, yine donma oldu.

Hocam Adrenalin Edition olarak attığınız fotoğrafta voltaj değerleri gözükmüyor, yardımcı olabilir misiniz?

Evet gözükmüyor, ben de defalarca yardım istedim, açılan yüz binlerce aynı konuyu inceleyip öyle anladım konuyu. Oysa ki bu yöneticiler ona buna saçma sapan ceza kesmek, büyük harf küçük gibi, saçma sapan takıntılara girmek yerine sabit bir rehber hazırlayıp konuyu sabitlese ama nerede. Bu arada bu undervolt işlemi bende hiçbir işe yaramadı. Oyunlarda sürekli donma yaşadım.

@Silinen üye Demek ki 1050mV yeterli gelmiyor. Biraz yükseltin voltajı.

@MrN0B0DY 2019 Adrenalin sürücüsündeki ayarları kullanıyordum. Ayrıca direkt ayaları girmek yerine olayı kavrayın, bu değerler belki ekran kartınız için düşük gelecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…