Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Merhaba, öncelikle rehberi hazırladığınız için teşekkür ederim. Sapphire RX 580 Pulse 4G kullanıyorum, voltaj ve frekans ayarlarını sizinkiyle birebir yaptım. Oyuna girdiğimde 110-120W güç çekiyordu kart, ısı henüz belli değildi ama ekran öyle takılı kaldı sesler gelmeye devam etti, sanırım bu crash oluyor. Hangi ayarı düşürmem gerekli yardımcı olursanız sevinirim. Olayın mantığını da kavradığım söylenemez.

Son düzenleyen: Moderatör:
@serhatbblt 1031 olan son değeri 1037 ile değiştir, yine crash yersen 1043, yine yersen 1050. 6.25mV şeklinde basamaklar, stabil olana kadar arttırman gerek.
Fanı %41'te çalıştırdığımda ve Core Voltage'yi -131 yaptığımda genellikle 60, maksimum 65 derece görüyor. Sizce böyle kalsın mı yoksa sizin dediğiniz gibi mi yapayım? Radeon'dan ayarlamak daha fazla stabilize sağlar mı?

Hocam merhaba, bende de aynı kart var ve ben de bu sorunu çekiyorum. Saçma sapan, çok kötü grafikli oyunlarda bile sıcaklık 80 derecelere çıkıyor ve fanlardan uçak gibi ses çıkıyor. Ben MSI Afterburner'dan voltajı -100'e çektim fakat her bilgisayarı yeniden açtığımda bu sıfıra geri dönüyor. Ne yapmalıyım? Ve sizce sadece voltajı çekmek yeterli mi? Fan ayarlarını da yapmamı tavsiye eder misiniz? Fan ayarlarını yaptığımda kart boştayken bile fan dönüyor da o yüzden sormak istedim. Bu sizce karta zararlı olur mu?

Sapphire RX580 8GB ben ufak bir dokunuş yaptım. -100mv düşürdüm. Dota 2 de kasam küçük olduğundan 75 görüyordum şimdi 65 derecelerde. Mafia 3'de zorladım biraz, hata da vermedi. Şu anlık iyi gibi.

@serhatbblt 1031 olan son değeri 1037 ile değiştir, yine crash yersen 1043, yine yersen 1050. 6.25mV şeklinde basamaklar, stabil olana kadar arttırman gerek.
1050'ye kadar geldim ve en çok crash'i 1050 de aldım. Bir de şunu merak ediyorum siz bana en son kısımdaki değeri arttır dediniz ama nereye baksam oradaki tüm değerler aynı. Bir yanlışlık olabilir mi? Örneğin hepsi 1031 ise sondakini 1037 yaptım hep o tarzda ilerledim. Teşekkürler.

AMD'nin adrenalin 2020 sürücüsünü kullananlar ise ayarlara aşağıdaki şekilde ulaşabilirler.

Hocam merhaba, ayarları attığın fotoğrafta alt taraftaki voltaj ayarı ve güç limiti çıkmamış, orayı yeniden atabilir misin rica etsem? Ayrıca bu ayarları kalıcı olarak nasıl kaydedeceğiz? Kaydet diyorum ama 1 gün sonra tekrar sıfırlanıyor, yardımcı olabilir misin?

@273747 Hızlı başlatmayı devre dışı bırakmayı denedin mi? Zero RPM'i açmanın 2 yolu konuda var.

@serhatbblt Son değer önem farz ediyor. O sebeple arttır dedim. 1056 deneyebilirsin 1050'de crash yiyorsan.

@Zayronn 2019'daki ayarlar ile aynıydı. Ayrıca benim ayarlarımı kopyalamak yerine mantığı kavrayıp kendi ayarlarınızı oluşturun. En sağlıklısı bu. Hızlı başlatmayı devre dışı bırakın ayarların kaydedilmesini istiyorsanız. Radeon üzerinden yaptığınızı varsayıyorum. Yeni bir ekran görüntüsü atamam, kartı çoktan sattım.

1050 voltajda 1370 MHz'e kadar çıkardım. Oyunlarda takip ediyorum, 1.050mV gösteriyor ama anlık boost filan mı oluyor? En yüksek değer 1150'e çıkmış gözüküyor. VRAM'leri de 2100MHz yaptım.

@emresalvation Ayarladığınız tavan voltajı geçmemesi gerekir. Peek değeri olsa bile yüksek. Ortalama 1050mV'da mı takılıyor voltaj? 1150'ye nadir çıkıyorsa uğraşmayın derim. Samsung bellekler için 2100MHz fena değil. 2000 üstünü rahat görüyorlar zaten.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…