Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

@Tolga Samet Değerler tatmin edici fakat acaba bu değerler performansıma ne gibi etkiler veriyor, düşürüyor mu arttırıyor mu? Memory Clock 1750 MHz'den 2000'e çektim ama voltajı çok düşürdüm.
İnmesini bekliyorum. Bu dediğiniz şey stress testi felan mı yapıyor karta?

GPU-Z'dan ekran görüntüsü alıp atar mısınız? Performans elbette artacaktır. Stabil değilse zaten crash verir. Siz de voltaj arttırırsınız. Benchmark yapıyor program. Bu arada test etmeden önce sisteme restart atın. Bazen bellek değerleri uygulanmıyor.

Fan ayarı yaparken ya sadece Afterburner kullanın ya da sadece Wattman. İkisini bir arada kullanırsanız Wattman kafayı yiyor çünkü.

En yüksek kalitede 1080p'de yaptım testi. Ama reset atmadan yaptım. Sonradan gördüm yazıyı FPS değeri çok mu düşük?

Doğru sürücüyü yüklediğinizden emin misiniz? Ekran kartınız RX 480 gözüküyor.
Driver güncellemesini AMD'nin kendi programından yaptım. Niye öyle gözüktü anlam veremedim.
Dxdiag kısmında heryerden RX 570 görünüyor. O yüzden mi o kadar düşük FPS verdi?

Eki Görüntüle 403479
En yüksek kalitede 1080p'de yaptım testi. Ama reset atmadan yaptım. Sonradan gördüm yazıyı FPS değeri çok mu düşük?

Eki Görüntüle 403484Eki Görüntüle 403483
Bellek frekansını 1875 MHz olarak ayarlayın ve reset atın. Aynı bellek benim ekran kartımda da mevcut ve maalesef 1875 MHz üzerinde sürekli hata veriyor. Belki şanslı olabilirsiniz. Daha yüksek değerlerde stabil kalır. Ancak şimdilik tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Frekansın yüksek olduğu halde düşük performans vermesi bellek hatalarından kaynaklanıyor. Her şeyi hallettikten sonra testi tekrarlayın.
Program hatası büyük ihtimal. Sürücü doğru görünüyor.

Birdaha test edeyim dedim ve Wattman hatası verdi. 2000 MHz olduğu için mi voltajı çok düşürdüğüm için mi?
Bellek hatası derken? Sorun program mı? Yoksa bellek hızını çok arttırmammı?

Birdaha test edeyim dedim ve Wattman hatası verdi. 2000 MHz olduğu için mi voltajı çok düşürdüğüm için mi?
Bellek hatası derken? Sorun program mı? Yoksa bellek hızını çok arttırmammı?
Sorun Elpida. Ürettiği bellekler iyi overclock olmuyor. Şimdilik voltajı -100mV olarak ayarlayın ve bellek frekansını 1875 veya 1850 olarak ayarlayın. Bu şekilde test edin. Hatta HWInfo64 yükleyip açılışta sensor tikine tıklayın ve programı başlatın. Aşağı sürüklediğinizde GPU Memory Errors kısmı olacak. Programı küçültün ve benchmark çalıştırın. Oradaki sayı 0 değilse belleklerde stabilite problemi vardır. Core frekansını sonra halledelim. Şimdilik bellekler stabil çalışsın.

Herşey tamam voltaj ayarlarını dediğiniz gibi yaptım fakat o program üzerinden GPU Memory Errors kısmını bulamadım.
Buldum dediğiniz yeri. Orada 0 yazmakta şuan.
Şimdi Voltaj -100mV'de, Memory Clock ise 1875'te. Bu değerler ile yeniden stabilizeyi sağlayabilir miyim? Yanii sıcaklık ve performans değerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…