Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Stabil çalışıyorsa kullanmaya devam edebilirsiniz. MSI Afterburner önermesem de kullanılabilir bu iş için.

Stabil çalışıp çalışmadığını nasıl anlayabilirim karta bir zarar gelmesini istememde.
Teşekkürler bu arada yardımınız için. Yani -100 yüksek bir değer mi pek anlamıyorum bu işlerden.
 

Bu ayarları peki Vega 64 ekran kartına uygulayabilir miyiz? Bir bilen var mıdır?
 
Arkadaşalr yardımcı olabilecek var mı RX580 Armor OC 8G versiyonu var elimde yaklaşık 2 yıldır ve geçen 86C gördü oyunlarda bu undervolt olayını MSI afterburnereden yapmamda bir sıkıntı olur mu ve -kaç yapmam gerekiyor fazla bilgi sahibi değilim ve karta zarar vermek istemiyorum detaylı anlatabilecek var mı -100 zararlı olur mu yani şimdiden teşekkürler.
 
Hocam denemeden bilemezsiniz -100 ile başlayın oyunlarda crash veya siyah ekrana atma gibi bir durum olmazsa -110 veya -120 deneyebilirsiniz ama crash yer veya siyah ekrana düşerseniz -90 veya -80 ile denemeye devam etmelisiniz. Biraz uğraştırıcı malum her kart kendine özgü.
 
Arkadaşlar bu ayarları Vega 64 modeline uygularsak nolur?
 
@Favi Vega 64'e de undervolt yapılabilir. 64 BIOS'uyla kullandığım Vega 56'mın ayarları:




Power limiti düşürmene gerek yok, ben oyunlarda boş sahnelerde 220W'a peek yapıyor diye kıstım. Normalde 0'da bırakman yeterli. Denk gelen silikona bağlı olarak son frekansı arttırabilirsin.
 

Çok teşekkür ederim, eve geçer geçmez uygulayıp geribildirim sağlayacağım size. Sağ olasın @Tolga Samet
Çok teşekkür ederim, eve geçer geçmez uygulayıp geribildirim sağlayacağım size. Sağ olasın @Tolga Samet
Ayarlayı yaptım test etmedim henüz. PUBG de deneyeceğim biraz sonra. Ancak şöyle bir sorunum var daha önce de bir kaç yere yazıp cevap bulamadığım. Bilgisayarı kapatıp açtığım zaman ayarlar gidiyor, her seferinde profili yüklemem gerekiyor tekrar. Bunun bir çözümü var mıdır?

Çok teşekkürler. Arada minik takılmalar oluyordu ısıdan kaynaklı muhtemelen şu an ısınma sorunu bile kalmadı. Stabil çalışıyor muazzam.

Normalde oyun sonu 83 derecelere kadar çıkıyordu ısı. Ortalama 70 civarı gezdi full oyun boyunca. 1080x1920 Doku > Yüksek, Kenar Yumuşatma > Yüksek şekilde oynadım gayet iyi geldi. Hafta içi işlemci soğutucusu da gelirse sanırım bu iş oldu. Sağ olasın tekrardan @Tolga Samet
 

Dosya Ekleri

  • Adsız.png
    816,7 KB · Görüntüleme: 63
Son düzenleme:
@Favi Hotspot değeri 105'e ulaşırsa GPU hangi derecede olursa olsun kısar kendini. Yüksek ihtimal o değer düştü. Hızlı başlatmayı Windows üzerinden kapatırsanız sıfırlanma olmaz.
 
@Tolga Samet : )


Dediğim gibi genelde oyun sonu 82 derecelere kadar çıkıyordu. Fanlar da deli gibi üflemesine rağmen hem de. Şu an tabiri caizse "cillop" gibi oldu.
 
Undervolt hayat kurtarır. FPS eskisine göre daha da iyidir şu an. Power limiti kısmadınız değil mi?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…