Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

@Mugetsuu ilk mesajda bahsettim, başta onu okuyun. Takıldığınız yerde yardımcı olmaya çalışırım.

Hocam genel olarak hiçbir şey anlamadım farkındayım biraz kötüyümde sade şekilde ne yapmam gerektiğini anlatabilecek misiniz öyle fazla undervolt yapmak istemiyorum ondan dolayı farklı bir ayar sunma şansınız var mıdır?
Attığınız fotoğraflarla aynı ekrana bile gelemedim Radeon ayarlarından bende şu şekilde.

Son düzenleme:
Elimdeki kart RX 580 değil artık, o yüzden birebir girme değerleri. Aşağıdaki gibi açman gerekiyor. Ardından sadece Voltaj kısmını son 6 kademe olmak üzere aynı yap ve düşür. Normalde son değeri düşürmen de yeterli ama daha az güç gerektiren uygulamalarda sıçrama olabilir. Ardından sağ üstten uygula. Test için Unigine Superposition veya Fire Strike Ultra testini yapabilirsin. Testten önce ekran görüntüsü atman daha iyi olacaktır.

Merhaba @Tolga Samet konu hakkında yardımına ihtiyacım var.
Sapphire RX580 Nitro OC+ ekran kartımda yerli yersiz kasa çalışır vaziyette ekranım komple gidiyor siyah ekran oluyor. Kasanın yan cam paneli açıkken bahsettiğim hatayı almıyorum fakat yan paneli taktığımda Battle royal oyunlarda 1. oyunu bitirip ikincisine başlarken anında hatayı alıyorum veya oyundan çıkmak istediğimde alt+F4 yaptığımda masaüstünü görmemle siyah ekrana geçiyor.
Bahsettiğin voltaj ayarlamalarını yapsam sorunuma çözüm olur mu?

Sıcaklıktan dolayı dediklerinize göre. Undervolt çözüm sağlayacaktır, en azından denemeye değer.

Sıcaklıktan dolayı dediklerinize göre. Undervolt çözüm sağlayacaktır, en azından denemeye değer.

İşte sıkıntı burada kasa hava akımı çok iyi olmasına ragmen oyun ve yükte ekran kartı 75 dereceyi geçmiyor ama yine de atıyor. Ya voltajda dengesizlik var ya da Power'dan yeterli verim alamıyorum ikisi arasındayım 1 yıldır uğraşıyorum neredeyse.

Merhaba, sizden MSI 5700 için destek alabilir miyim?

Sabah bu konuyu inceleyip akşam uyguyayayım dedim @Tolga Samet.
Şöyle bir gariplik var 1411 MHz olması gereken coreclock 1340 olmuş nasıl oldu hiç ellemedim bile?

@Forcerecon Kusura bakmayın, bildirimi fark etmemişim. Frekansın altındaki ince ayar kısmını genişletip son voltaj 975mV olmak üzere 1850MHz deneyerek başlayabilirsin.

@Redaust01 Ayalarını atar mısın? Aynı şekilde bildirimi fark etmemişim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…