Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Oyun performansına baktım.
hangi oyun
Dostum senin ayarlarını şu an denedim benim de kartım aynı ve işe yaradı tam ayarlarını gösterir misin orda vramin açık olduğunu gördüm ve güç tüketimini ayarladın mı min akustik hız sınırını kaç yaptın. Yardımcı olursan sevinirim

Son düzenleme:
Hocam bende alıyorum stabil ayarları nasıl buldunuz?
Aslında aldığım değerler benim kartım geçerli değilmiş, sonradan dikkat ettim bu ayarlar ile test sırasında GPU 1366MHz'e hiç çıkmıyor 10xxMHz civarında sürekli, haliyle hata vermiyor OCCT.

Test ederken 1366MHz çıkması için power limiti artırmam gerekti. Bu şekilde ayarlayınca toplam güç tüketimi 220W civarına çıkıyor.

Oyun içinde ise durum farklı 144W sınırını geçmese de GPU 1366MHz'e kadar çıkıyor, kafam karıştı iyice kendi haline bıraktım.

@Zurich fan hızını yükseltiyorum

Hocam MSI Armor RX 470'ime undervolt yaptım kart stok olarak 1230 MHz Core 1650 Memory ve 0.956 mvda çalışıyordu Memory'i 1975 yapabildim Core clocku 1170E indirdim ve 56 mv azalttım sıcaklıklarda fark oldu ve FPS'im değişmedi undervoltum başarılı olmuş mudur?

Voltaj ve fan ayarları dışında herhangi bir ayara dokunmadım. Vram sadece açık kalmış.

Arkadaşlar ASUS ROG STRIX RX 580 model ekran kartıma undervolt işlemi yaptım HWiNFO programında GPU Memory errors kısmında hatalar çıktı daha sonra bilgisayara reset atıp ayarları sıfırladım stock ayarlarda yine GPU Memory errors kısmında hatalar görüyorum. Termal macun değişimi için kartı söktüğümde belleklerin üzerinde Hynix yazdığı görmüştüm GPU Z programında Samsung bellek yazıyor.

Kartın çalışmasında hiçbir problem yok. ASUS'un kendi sitesindeki sürüm 1.01 olan BIOS'u yükledim.https://rog.asus.com/tr/graphics-cards/graphics-cards/rog-strix/rog-strix-rx580-o8g-gaming-model/helpdesk_download/
Anlamadığım şey şu sadece GPU Z programında Samsung bellek yazıyor fakat içini söktüğümde belleklerin üzerinde Hynix yazıyordu. Fotoğrafta tam okunmuyor ama Hynix yazıyor. ASUS garanti sorgulamadan seri numarası ile sorgulama yaptığımda tam model adı ROG-STRIX-RX580-O8G-Gaming attığım BIOS linkide bu ürüne ait.

Dosya Ekleri

• ge.gif
    25,3 KB · Görüntüleme: 65
  • 77D0F6D1-0888-47C6-AFE6-86E56E111ABE.jpeg
    164,7 KB · Görüntüleme: 70
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…