Rehber RX 580 Undervolt Rehberi

Merhabalar. Umarım cevap veren olur çünkü epey olmuş konu açılalı.

Bende RX 580 8 GB ekran kartı var ve ısınmayı aşağıya çekmek için Undervolt konularını araştırdım forumda. Bunu buldum.

Radeon Software'den Voltaj (mv) değerlerinin sağdan son 5 tanesini 1150 iken 1050'ye çektim.
Ayrıca fan ayarlarını da ilk ikisi hariç rehberinizdeki gibi uyguladım. Fan hızı %25'den aşağıya çekilmiyordu. O yüzden 55C/%25, 60C/%30, 65C/%40, 70C/%60, 75C/%80 olarak uyguladım.

Gta V yüksek grafik ayarlarında ortalama 40-45 Fps değerinde maksimum 66C 'leri gördüm. Sanırım normal şartlarda 76C 'leri görüyordum. Isı düşüşü oluştu.

Fakat şöyle bir şey fark ettim. Gta V oynarken sol üstte değerleri kontrol ediyordum.

GPU kullanımı bazen %100 fakat, çok değişken olabiliyor. Bir anda anlık değişimler %1, %54, %32, gibi.
CPU kullanımı da GPU %100 verimdeyken %50'lerde fakat genelde %70-80'lerde bazen de %90'lara çıkmakta.
Sanki GPU yeterince tam gücünü veremiyomuş gibi hissediyorum. Bütün yük CPU'ya biniyor gibi.

GPU frekans Mhz ayarlarını ellemedim risk almamak adına.
Aynı zamanda Vram Frekans, Voltaj ve Bellek Zaman ayarlarına da dokunmadım.
Minimum akustik sınır (918 Mhz) ve Güç limiti de (%0) olduğu gibi duruyor.

Bunlarla alakalı olabilir mi? Ne önerirsiniz bu ayarları da değiştireyim mi?
Mesela GPU Frekansı, Durum 7'de 1366 Mhz'de. Vram ise 2000 Mhz'de normalde.

Sorunun kaynağı işlemci ekran kartını yeterince besleyemiyor mu?
Veyahut PSU yeterince güç veremiyor mu?
Yoksa bu yaşadığım durum gayet normal mi?

Sistemim imzamda yazıyor.
Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler. İyi forumlar.

RX 580 undervolt yaz YouTube'a ancient gameplay var aciklamasindaki linke gir indir sonra o voltaj elleme yerlerine gir buraya at o dosyayi sonra AC.

Dosya Ekleri

• 1641833810160.png
    207,7 KB · Görüntüleme: 116
@Tolga Samet Hocam MSI RX580 8 GB için tam çalışır dediğiniz bir ayar var mı acaba elinizde? Ben çok korkuyorum bilgisayarımın başına bir şey gelir diye. Şu ana kadar 2 bozdum ve servise gönderdim Allah'a şükür tamir ettiler bir daha yaşamak istemiyorum.

Sil yükle yap düzelir.

Undervolt'da tamirlik bir durum oluşacağını zannetmiyorum ama riske girmek istemiyorsanız kendinizi strese sokmayın. Deneyerek bulabilirsin. En kötü ihtimalle bilgisayar kapanır. Geri açtığında ilk ayarına geri dönmesi gerekir diye biliyorum. O da olmazsa format falan atarsınız da bu konulara pek hakim değil gibisiniz.

Hocam o kadar anlamıyorum bilgisayardan ama ısınma her elektronik parçanın ortak sorunu ve bunu bi şekilde çözmem lazım. Yoksa 1 -2 yıla ekran kartı yok olacak.
Arkadaşlar acaba "MSI RX580 8GB" modelinde tam olarak başarılı olan biri var mı? Varsa ss olarak ayarları atarsa çok memnun olurum.
Hocam bende aynı kartı kullanıyorum acaba hala sorunsuz bir şekilde kullanıyorsanız kartınızı ayarları gösterebilir misiniz?

Son düzenleme:
hocam rx den kurtulalı çok oldu birdaha da nvdiadan şaşmam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…