RX 590 PUBG FPS Düşmesi

Kısaltmaları küçük yazdığımdan dolayı uyarı aldım ve cevap veremedim.Öncelikle cevaplarınız için teşekkür ederim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Videodan değerleri ve hangi durumlarda verdiğini görebilirsiniz. Özellikle 51. saniyede FPS 11'e kadar düşüyor.Yalnız cevaplarınızdan ramden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüp arkaplanda çalışan bazı uygulamaları kapattım ve performans gerçekten %25 arttı.Yarın 8 gb daha ram takıp tekrar cevap yazacağım.Videodaki değerlere de yorumlarınızı bekliyorum.Tekrar teşekkürler.

Bu FPSler genel olarak zaten bu sistem için aşırı düşük RAM 7.5 GB kullanılıyor ve 8 GB tek modül olduğu için arkada çalışan sistem programlarını da düşününce oynarken ki RAM kullanımınız elinizde bulunanı geçiyor çift olmadığı ve düşük MHZ li bir RAM olduğunu düşünürsek 8 GB RAM taktığınız anda performans artışını direk hissedeceksiniz benim size tavsiyem elinizdeki RAMi de satıp bütçeniz varsa eğer 3000 MHZ RAM almanızdır 2400 MHZ ye göre yer yer 20-30 FPS e kadar artış görebilirsiniz Ryzen sistemlerde MHZ Intele göre daha etkilidir performans açısından ve dar boğaz mevcut olduğunu da gördüm ekran kartınız % 26 kullanılırken işlemciniz çok yüksek kullanımda 1080P de oynamıyor musunuz? Eğer 1080P ise gölge hariç diğer ayaları High ve Ultraya almanızı tavsiye ediyorum.

Bu FPSler genel olarak zaten bu sistem için aşırı düşük RAM 7.5 GB kullanılıyor ve 8 GB tek modül olduğu için arkada çalışan sistem programlarını da düşününce oynarken ki RAM kullanımınız elinizde bulunanı geçiyor çift olmadığı ve düşük MHZ li bir RAM olduğunu düşünürsek 8 GB RAM taktığınız anda performans artışını direk hissedeceksiniz benim size tavsiyem elinizdeki RAMi de satıp bütçeniz varsa eğer 3000 MHZ RAM almanızdır 2400 MHZ ye göre yer yer 20-30 FPS e kadar artış görebilirsiniz Ryzen sistemlerde MHZ Intele göre daha etkilidir performans açısından ve dar boğaz mevcut olduğunu da gördüm ekran kartınız % 26 kullanılırken işlemciniz çok yüksek kullanımda 1080P de oynamıyor musunuz? Eğer 1080P ise gölge hariç diğer ayaları High ve Ultraya almanızı tavsiye ediyorum.

Teşekkür ederim. Oyunu 1080p oynuyorum dediğiniz ayarları da tam olarak yaptım. ramleri değiştirecek bütçem şu an için yok ancak yarın 8 gb ram gelince takıp tekrar size yazacağım.

Amd sistemler yüksek frekans ram i gerçekten çok seviyor ve ciddi bir performans sağlıyor. Yüksek frekans bir ram ve +8 gb eklemeyle iyi netice alırsınız.

Benzer sorunu r5 2600 ile bir arkadaşım yaşıyordu. Onda da tek kanal ram 2666 mhz'de çalışıyordu.

Bios'dan 3000 mhz'ye getirdik, yanına ikizini taktık. FPS 110-120 arası ortalama alıyor şu an. Onun ekran kartı rx580. Haritaya göre 170'e kadar çıkıyor.

Senin ram belkide 2400 mhz'de bile çalışmıyor. Bios'dan kontrol etmeni öneririm.

Güzel performans için cl 15 3000 mhz ikiz ram alırsanız sistemininizin tam performansını deneyimleyebileceğinizi düşünüyorum.

İyi günler. RX 590 ekran kartı satın aldım ancak PUBG oyununda bazı durumlarda FPS 100'ün üzerinde iken 30'lara kadar düşüyor.

Anakart: GA-AX370-Gaming K5
İşlemci: Ryzen 5 1500x
RAM: 1x8 GB DDR4 2400 MHz
Ekran Kartı: Sapphire Radeon RX590 8 GB GDDR4 NITRO
PSU: 750 Watt

Sayın Baltaş'ın (ASUS Strix R9 380 PUBG Ani FPS Düşüşleri) verdiği cevap benim sistemim için de geçerli mi?
Öncelikle 8GB RAM kesinlikle PUBG icin yeterli. Yeni mapte oluyorsa bu olay çok normal çünku optimizasyon berbat. Ozellikle bina iclerinde çok oluyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı