RX 590 Undervolt

Testlerim için konuma göz atabilirsin:
Power Limit %50 olmasi gerekmiyor mu tam stabiliteyi test etmek icin? Sadece soruyorum bilgilenmek istiyorum.

Denemek istiyorum zaten stabil olmazsa geri alacağım stok ayarlara.
Benim 3-4 gün boyunca UV denemelerim oldu kartım RX 580 bu arada senin kartına yakın bir kart her türlü UVyi denedim bu günler içinde ya daha fazla ısındı testlerde ekranlar karardı yada Mhz'de dalgalanmalar oluştu kart vaat ettiği hızlara ulaşamadı stok halde en stabil değerleri aldım testlerde o yüzden UV yapma ilk önce fan hızlarıyla oyna diyorum ama yok ben direk yapmak istiyorum diyorsan yukarda ki arkadaşın rehberine bakabilirsin

Benim 3-4 gün boyunca UV denemelerim oldu kartım RX 580 bu arada senin kartına yakın bir kart her türlü UVyi denedim bu günler içinde ya daha fazla ısındı testlerde ekranlar karardı yada Mhz'de dalgalanmalar oluştu kart vaat ettiği hızlara ulaşamadı stok halde en stabil değerleri aldım testlerde o yüzden UV yapma ilk önce fan hızlarıyla oyna diyorum ama yok ben direk yapmak istiyorum diyorsan yukarda ki arkadaşın rehberine bakabilirsin
Hem fan profili yapıp hem de undervolt yapmayı düşünüyorum.

Voltaj ayarlarından hangilerini azaltmam gerekiyor.
Siz AMD Readeon uygulaması üzerinden ince ayar yapıyorsunuz. Ben MSI Afterburner ile yapmıştım. Konumun yeterince açık olduğunu düşünüyorum.
Power Limit %50 olmasi gerekmiyor mu tam stabiliteyi test etmek icin? Sadece soruyorum bilgilenmek istiyorum.
OCCT ile stabilite testi yapıyor olsak haklısın ama ben direk sonuçları gözlemlemek için yaptım. Power Limit artarsa kartın çekeceği güç de artıyor. Ben konumda voltaj düşürerek güç kullanımı & FPS ilişkisini göstermek istedim.
Hem fan profili yapıp hem de undervolt yapmayı düşünüyorum.
Sende hangi RX 590 modeli var? Kasanın modeli nedir? Kasanda kaç tane fan var? Ben undervolt yada manuel fan profili yapmasam dahi ekran kartım genelde 65, en fazla 70C'yi görüyor. 70'i geçtiği çok nadirdir. Kasamın ön plakasını sökmeden önce 70-75C civarlarında takılıyor, inmiyordu pek. Yani kasa ve hava akışı çok önemli.

Son düzenleme:
20200214-005033-GPU3D.png
Screenshot_5.png

5 dakika boyunca occt testi yaptım ve sonuçlar böyle. (1050 voltaj da yaptım)
Siz AMD Readeon uygulaması üzerinden ince ayar yapıyorsunuz. Ben MSI Afterburner ile yapmıştım. Konumun yeterince açık olduğunu düşünüyorum.

OCCT ile stabilite testi yapıyor olsak haklısın ama ben direk sonuçları gözlemlemek için yaptım. Power Limit artarsa kartın çekeceği güç de artıyor. Ben konumda voltaj düşürerek güç kullanımı & FPS ilişkisini göstermek istedim.

Sende hangi RX 590 modeli var? Kasanın modeli nedir? Kasanda kaç tane fan var? Ben undervolt yada manuel fan profili yapmasam dahi ekran kartım genelde 65, en fazla 70C'yi görüyor. 70'i geçtiği çok nadirdir. Kasamın ön plakasını sökmeden önce 70-75C civarlarında takılıyor, inmiyordu pek. Yani kasa ve hava akışı çok önemli.
MSI ARMOR modeli var. Kasam da Thermaltake Wiew 27 önde 3 fanı ve arkada da 1 egzoz fanı var.

MSI ARMOR modeli var. Kasam da Thermaltake Wiew 27 önde 3 fanı ve arkada da 1 egzoz fanı var.
Her ne kadar önde 3 fan olsa da önü tamamen cam ile kapalı olduğu için yandaki deliklerden gelen hava kesinlikle yetersiz kalıyor. Mümkünse kasanın önünü sök bir de öyle dene. En az 5 derece daha serin çalıştığını göreceksin. Aynı seninki gibi önü kapalı yanları delikli MB520 model kasa kullanıyorum, ekran kartım 70-75C'lerden düşmezdi. Ne zaman alttaki videoyu izleyip ön paneli söktüm şu an ekran kartım Witcher 3, Battlefront II gibi oyunlarda 65C'yi geçmiyor. Haliyle undervolt yapma ihtiyacı hissetmiyorum. Bu tip kasaların kronik problemidir bu, şuradaki ile birebir aynı durum:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Undervolttan önce hava akışına çözüm bulman lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı