RX 6600 bilgisayar kapanıyor

4bdulkadir

Kilopat
Katılım
29 Haziran 2016
Mesajlar
905
Makaleler
1
Çözümler
2
Yer
Yozgat
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Veteriner Teknikeri
Oyuna ilk girişlerimde veya biraz yükleme olunca ekran donuyor kalıyor. Bazen siyah ekran oluyor bazen yeniden başlatıyor ve yeniden başlatınca ekran kartı sürücüm siliniyor, yeniden yüklemek zorunda kalıyorum. Sadece oyunlara girdiğimde oluyor normal kullanımda sorun yaşamıyorum. Kafayı yemek üzereyim. Yarın da gidiyorum. 2 hafta evde olamayacağım. Acaba garantiye mi göndereyim yoksa çözümü var mı? Merak ettiğim için yazdım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

  • Gigabyte B450M S2H
  • Ryzen 5 2600
  • G.Skill Ripjaws 8x2 16 GB RAM
  • Sapphire RX 6600 8 GB
 
Aynı durum senin içinde geçerli. Sende oluyor diye nasıl genelleme yapıyorsun? Forumda 10 kullanıcı aynı sorundan müzdaripse 1000 amd kullanıcısı da aynı srounla karşılaşmak zorunda mı?
Hocam zaten bu arızaların ben durduk yerde çıktığını düşünmüyorum, olur olmadık kurcalamalar yapılıyor.
 
Aynı durum senin içinde geçerli. Sende oluyor diye nasıl genelleme yapıyorsun? Forumda 10 kullanıcı aynı sorundan müzdaripse 1000 amd kullanıcısı da aynı srounla karşılaşmak zorunda mı?
Dostum konuyu uzatmaya gerek yok. Konu dışına çıkıyor. Bana AMD' yi savunmana gerek yok gerekirse ben de sana savunabilirim. Konu sahibine saygısızlık olacak. Kapatalım.
 
@William Butcher Doğru mudur ?
OCCT-2399-033554.png
 
FSP500 zaten les gibi, eski bir PSU. Konuyu okumadim ama suphelenin derim, eger onunla alakasi varsa.
 
6+2 pin güç kablonuzun 2 pini tam hizalı şekilde takılı mı? Gerçi power testinden geçmiş.
Girişler tam kontrol ettim tekrardan şimdi 15 dakikalık sonucu da atıyorum. Mesela sıfır yükte ilk Lol'u açtığımda direkt kapanıyor ekran kartına yüklenmeden bile. Mesela Opera açık bir kaç şey daha açıkken arada takılma oluyor kapanacak gibi kapanmıyor garip bir şekilde.
 

Dosya Ekleri

  • OCCT-2399-034805.png
    OCCT-2399-034805.png
    170,5 KB · Görüntüleme: 8
AMD Club' a hoş geldiniz. Rami çıkarırsın sürücü silinir. Ekran kartını çıkarıp takman gerekir sürücü silinir. AMD' nin güzel şakaları bunlar.
Ya lütfen bilmeden yorum yapmayın. Bende AMD pek sevmem ama şu an RX6600 ekran kartını kullanıyorum bende neden aynı şeyler olmuyor?
 
Ekran kartını slotundan çıkarın tekrar takın. Aynı şekilde güç pinini tekrar çıkarıp takın. Ramlerinizi kontrol ettiniz mi? Tek 8 GB ile dener misiniz bir de?
RAM'lerden şüphelendiğim bir nokta var hocam MHZ'leri 3600'e çektiğmde ne zaman bir şeye girsem direkt kapanıyordu 3200'e çektikten sonra sorun kalkmıştı.
 

Geri
Yukarı