RX 6700 WattMan Hatası

ahmet672117

Hectopat
Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 1 ay önce ne hayallerle aldığım XFX Speedster RX 6700 ekran kartım benim gerçekten hayallerimle oynadı. İlk başlarda gayet iyiydi. Dying Light 2 oynuyordum güzel bir şekilde oynadım oyunu bitirdim. Her şey çok güzel di. Daha sonra çok büyük heyecanla AC Valhalla'yı indirdim kurdum. İlk 5 6 saatini güzelce oynadım. Ardından saat başı bazen de yarım saatte bir hatta bazen oyunu açar açmaz lanet olası WattMan belası beni buldu. Bazı oyunlarda problem olmuyor. Ama bazı oyunları oynatmıyor delirtiyor beni. Yaklaşık 3 gündür bakmadığım yapmadığım denemediğim yol kalmadı. Bilgisayarın her yerini söküp söküp çıkardım. Yeminle saçlarım beyazladı. Bu undervolt falan meseleleri varmış bir de. Bunlardan pek anlamıyorum. Allah rızası için elinde şunu da dene dediği olan birisi ya da aynı karttan olupta sorunu şu şekilde çözdüm diyen var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese iyi Sosyaller.

Sistemim:
Xigmatek 650W +80Plus PSU
Ryzen 5 5600
XFX RX 6700
Gigabyte B450M S2H
8 GB 3200MHz+8 GB 3000 MHz RAM

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar herkese merhaba. Yaklaşık 1 ay önce ne hayallerle aldığım XFX Speedster RX 6700 ekran kartım benim gerçekten hayallerimle oynadı. İlk başlarda gayet iyiydi. Dying Light 2 oynuyordum güzel bir şekilde oynadım oyunu bitirdim. Her şey çok güzel di. Daha sonra çok büyük heyecanla AC Valhalla'yı indirdim kurdum. İlk 5 6 saatini güzelce oynadım. Ardından saat başı bazen de yarım saatte bir hatta bazen oyunu açar açmaz lanet olası WattMan belası beni buldu. Bazı oyunlarda problem olmuyor. Ama bazı oyunları oynatmıyor delirtiyor beni. Yaklaşık 3 gündür bakmadığım yapmadığım denemediğim yol kalmadı. Bilgisayarın her yerini söküp söküp çıkardım. Yeminle saçlarım beyazladı. Bu undervolt falan meseleleri varmış bir de. Bunlardan pek anlamıyorum. Allah rızası için elinde şunu da dene dediği olan birisi ya da aynı karttan olupta sorunu şu şekilde çözdüm diyen var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden herkese iyi Sosyaller.

Sistemim:
Xigmatek 650W +80Plus PSU
Ryzen 5 5600
XFX RX 6700
Gigabyte B450M S2H
8 GB 3200MHz+8 GB 3000 MHz RAM
Kardeşim youtube den bu videoyu izle. Bendede vardı aynı sorun.. Aynısını yaptım geçti.Bir daha öyle sorunla karşılaşmadım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

DDU ile sürücüyü kaldırın.
Bu driveri kurun:
Bu ayar aktif olsun:
1573218642617.png

Wattman hatasını direkt karta yormak doğru olmaz aslında. Bende de sistem alakalı alakasız bazı noktalarda kilitleniyordu ve güç düğmesinden kapatmadığım sürece düzelmiyordu. Tabi sistem zorla kapatıldığı için wattman ayarları sıfırlanıyor diye uyarı geliyordu. İlk başta kartın sorunu sanıyordum ancak özellikle spesifik bir oyunda çok fazla kilitlenme olması ve sistem boştayken bile kilitlenmesinden ötürü SSD'den şüphelenmiştim. Test yapınca gördüm ki SSD'de birçok ölü hücre varmış. Değişim için garantiye gidecek bugün. AMD'nin beklenmeyen bir çökmeden ötürü ayarlarını varsayılana çekip direkt bildirim göndermesi tüm dikkatleri üstüne çekiyor doğal olarak.

Bende söyledim önceki mesajlarımda AMD yazılımı çıkıp "kara Murat benim" dediği için kim suçlu AMD suçlu oluyor. İnsanlarda o hatayı gördüklerinde direkt ekran kartı sorunundan başka ihtimal yokmuş düşüncesi yaratıyor. Oysa düşünmüyorlar ki AMD yazılımı sistemde başka bir sorun olduğunda da ayarları sıfırladığını belirtmek için yapıyor bu uyarıyı. OC ayarlarını düşürdüklerinde düzeldiğini söyleyen çok kişi de var ve buna dayanarak diyorum belki AMD yazılımı WattMan hatası verdiğinde "yapılan OC ayarları sorun yaratıyor" da demek istiyorda olabilir değil mi. Başka donanımlarıda test edip sorunu başka donanımlarda da aramak gerekiyor çözüm ararken tek noktada sıkışıp kalmamak için.

Sorunu çözmüş bulunmaktayım. RAM lerin hızını XMP profilini kaldırdım 2133 mhzde çalışıyorlar şuan. Ve Adrenalin'den ekran kartını Düşük Voltaj GPU ayarını seçtim. Bunları yaptıktan beri wattman almadım. Ancak şimdi sorum şudur, RAM ler 2133 te çalıştığı için pc performansında bir düşüş okurmu? Ben oyun oynarken pek bişey hissetmedim ama yinede bir sorayım.
Bende söyledim önceki mesajlarımda AMD yazılımı çıkıp "kara Murat benim" dediği için kim suçlu AMD suçlu oluyor. İnsanlarda o hatayı gördüklerinde direkt ekran kartı sorunundan başka ihtimal yokmuş düşüncesi yaratıyor. Oysa düşünmüyorlar ki AMD yazılımı sistemde başka bir sorun olduğunda da ayarları sıfırladığını belirtmek için yapıyor bu uyarıyı. OC ayarlarını düşürdüklerinde düzeldiğini söyleyen çok kişi de var ve buna dayanarak diyorum belki AMD yazılımı WattMan hatası verdiğinde "yapılan OC ayarları sorun yaratıyor" da demek istiyorda olabilir değil mi. Başka donanımlarıda test edip sorunu başka donanımlarda da aramak gerekiyor çözüm ararken tek noktada sıkışıp kalmamak için.

Bende RX 5600XT kullanıyorum 2020 aldım ve 2 yıldır her şey denedim çözemedim en sonu bir tane VBIOS buldum internette onu karta atınca bir daha hata falan almadım şu an güncel sürücüleri kullanıyorum ve 2 aydır VBIOS atmışım bir defa WattMan hatası vermedi maşallah maşallah çok çektim bu hatadan sizde deneyin derim bir.

Sorunu çözmüş bulunmaktayım. RAM lerin hızını XMP profilini kaldırdım 2133 mhzde çalışıyorlar şuan. Ve Adrenalin'den ekran kartını Düşük Voltaj GPU ayarını seçtim. Bunları yaptıktan beri wattman almadım. Ancak şimdi sorum şudur, RAM ler 2133 te çalıştığı için pc performansında bir düşüş okurmu? Ben oyun oynarken pek bişey hissetmedim ama yinede bir sorayım.
Mhz konusu performansınız etkileyecektir internette testleri olması lazım.

Mhz konusu performansınız etkilemeyecektir internette testleri olması lazım.

Mhz konusu performansınız etkileyecektir internette testleri olması lazım.
"Etkilemeyecektir"

Sorunu çözmüş bulunmaktayım. RAM'lerin hızını XMP profilini kaldırdım 2133 MHz'de çalışıyorlar şu an. Ve Adrenalin'den ekran kartını Düşük Voltaj GPU ayarını seçtim. Bunları yaptıktan beri WattMan almadım. Ancak şimdi sorum şudur, RAM'ler 2133'te çalıştığı için PC performansında bir düşüş okur mu? Ben oyun oynarken pek bir şey hissetmedim ama yine de bir sorayım.

FPS değişimi ve performans düşüşü olacaktır tabii ki. Normal kullanımda fark etmeyebilirsin. Anakartta RAM'lerin sahip olduğu frekanslara kadar tek tek başka frekanslar deneyebilirsin.

FPS değişimi ve performans düşüşü olacaktır tabii ki. Normal kullanımda fark etmeyebilirsin. Anakartta RAM'lerin sahip olduğu frekanslara kadar tek tek başka frekanslar deneyebilirsin.
Hocam rahatsız ediyorum sürekli kusura bakma. RAM leri manuel nasıl mhz yi arttıracağım bulamadım internette araştırdım.

Hocam rahatsız ediyorum sürekli kusura bakma. RAM'leri manuel nasıl MHz'yi arttıracağım bulamadım internette araştırdım.

Her anakart ta bu ayar farklıdır. O nedenle şimdi ne desem doğru olmaz. Ben MSI anakart kullanıyorum. Gigabyte için illaki birisi rehber hazırlamıştır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı