Çözüldü RX 6750 XT durduk yere ekran gidiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

883443

Picopat
Başlığı biraz yanlış atmış olabilirim ama şöyle açıklayayım ekran var normal kullanıyorum, oyun veya normal gündelik kullanım fark etmeksizin aniden ekran kartım devre dışı bırakılıyor Aygıt Yöneticisi üzerinden tekrar etkinleştiriyorum fakat ekran kartı sürücüsü vs. yok silinmiş oluyor tekrar yüklemek zorunda kalıyorum. Bayağı uzun süredir böyle. Ekran simsiyah oluyor ama o an ne yapıyorsam ses falan geliyor kasa çalışıyor, klavye ışığı falan çalışıyor CTRL+Shift+Windows+b yapıyorum tepki yok mecburen sürekli yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Bunu nasıl çözebilirim? SSD sağlığı ile alakalı bir durum olabilir mi? 1 yıl içerisinde bu değerlere düştü.

1739634782169.png

Çözüm
@İfa hocam neymiş hocam?
Bende bir ara benzer bir olay yaşamıştım durduk yere AMD kartım ile. Sonra yeni gelen güncellemede sorun olduğunu anladım eskisi sürüme dönünce sorunsuz kullanmaya devam ettim belki yardımcı olur.

Hocam direkt açılmıyordu sistem onu çözdüm. Ekran kartını slotundan çıkarttım ve RAM'leri çıkarttım güç tuşuna yaklaşık 1 dakika falan basılı tuttum sonra CPU üzerinden görüntü almaya çalıştım normalde karttada olsa HDMI CPU'da da olsa görüntü hiç gelmiyordu no signal falan demiyordu gidip denediğimde no signal hatası alınca GPU'mu takıp görüntü almayı denedim ve başarılı oldu sonuç.
En son ne zaman o durumu yaşadınız peki? Mesela 1 ayda kaç kere oluyor?

Saymadım ama bayağı fazla oluyor.

Ayrica, XMP ya da EXPO, eger aciksa kapatip deneyin.

FPS'im çok düşüyor 2400 MHz'e düşüyor RAM'lerim.

Bu tip sorunlar özellikle test uygulamalarında olmuyorsa biraz garip oluyor. Bu durumu ilk başta ben AMD'nin sorunu olarka düşünmüştüm ama no signal olayını NVIDIA kartında da yaşayanı mesaj olarak gördüm.

Test uygulamasında yaşadım hocam ben FurMark'te.

@883443 eger testte geldiyse donanimsal olabilir bence ve karti degistirmeden cozulmeyecegini dusunuyorum. Garantisi varsa garantiye yollayin. PSU nedir?

Ayrica Kod 43 hatasi NVIDIA icin genellikle donanimsalken, AMD Radeon icin genellikle donanimsal ve/veya yazilimsal olabilir.

PSU'nun yeterli olmasi lazim. Peki overclock yaptiniz mi? Bu durum icin bir de undervolt denenmesi mantikli olabilir.

Hız aşırtma gibi bir durum yok. Undervolt denediğimde hata vermişti (WattMan). Bilenlerden yardım alıp yaptığımızdada bir süre sonra gene hata verip silinmişti. Rezisable bar ve XMP kapattım şu an tekrar test yapacağım.

PSU'nun yeterli olmasi lazim. Peki overclock yaptiniz mi? Bu durum icin bir de undervolt denenmesi mantikli olabilir.

Bilgisayar çökmeden ekran görüntüsü aldım değerler böyle rezisable bar ve XMP kapalı. Tekrar no Signal'e düştü bilgisayar. Allah belasını versin diyeceğim vermiş zaten uğraşan biziz.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-02-15 193937.png
    Ekran görüntüsü 2025-02-15 193937.png
    3,3 MB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
@883443 peki bir de OCCT ile VRAM testi yapar misiniz? % secip 100 yazin.

Garantisi varsa garantiye gonderin. Yine de AMD Cleanup Utility kullanarak eski bir sürümü, eğer guncel degilse guncel surumu yukleyin. Bence Pro Edition'u deneyin, eger bu surumu denemediyseniz.

For Workstation yerinden.

Daha da duzelmezse kartin ayarlariyla oynamak denenebilir, yine duzelmezse muhtemelen donanimsaldir, ozellikle anakartin GPU portunda sorun yoksa.

Garantisi varsa garantiye gonderin. Yine de AMD Cleanup Utility kullanarak eski bir sürümü, eğer guncel degilse guncel surumu yukleyin.

Garantiye göndermek için ASUS'a yazdım ilgilenmeyeceklerini yazdılar. İtopya ile konuştum oradan aldığım için sistemi fakat onlarda ASUS'a ulaşmamı kendilerinin bir şey yapmayacağını söylemiştiler.

Ayrıca mümkünse bu kartı elimden nasıl çıkartabilirim? Üzerine ekleyip NVIDIA kart tercih etsem bu tarz sorunlar yaşamaya devam edebilecek miyim? Günün küçük bir diliminde film, dizi veya arkadaşlarımla oyun oynamak için oturuyorum ve saçma sapan bir sorunla karşılaşıyorum.

2 dakika bir test yaptım ve daha yeni kapattım herhangi bir hata almadım. @Prime777

Dosya Ekleri

• 1739638687674.png
    1739638687674.png
    157,8 KB · Görüntüleme: 7
Garantiye göndermek için ASUS'a yazdım ilgilenmeyeceklerini yazdılar. İtopya ile konuştum oradan aldığım için sistemi fakat onlarda ASUS'a ulaşmamı kendilerinin bir şey yapmayacağını söylemiştiler.

Ayrıca mümkünse bu kartı elimden nasıl çıkartabilirim? Üzerine ekleyip NVIDIA kart tercih etsem bu tarz sorunlar yaşamaya devam edebilecek miyim? Günün küçük bir diliminde film, dizi veya arkadaşlarımla oyun oynamak için oturuyorum ve saçma sapan bir sorunla karşılaşıyorum.

Piyasa fiyatindan biraz daha ucuza cikartip olan sorunu yazip satmak en mantiklisi olabilir. NVIDIA kartta bu tarz sorunu daha az gordum ama onda da olabiliyor.

Bence garanti konusunda konu acin ve bilgi alin.

Bu arada Bu arada eger AMD Cleanup Utility kullanacaksaniz ve guvenli moda girecekseniz PIN'i kaldirin, guvenli modda PIN calismayabilir ozellikle Windows 11 24H2 ise.

Anakartinizin GPU soketinde problem varsa eger baska ekran karti takilacaksa onda da problem olabilir.

XMP ya da EXPO ve Resizable BAR kapattiysaniz, hata aldiniz mi ondan sonra?

Piyasa fiyatindan biraz daha ucuza cikartip olan sorunu yazip satmak en mantiklisi olabilir. NVIDIA kartta bu tarz sorunu daha az gordum ama onda da olabiliyor.

Bence garanti konusunda konu acin ve bilgi alin.

Bu arada Bu arada eger AMD Cleanup Utility kullanacaksaniz ve guvenli moda girecekseniz PIN'i kaldirin, guvenli modda PIN calismayabilir ozellikle Windows 11 24H2 ise.

Anakartinizin GPU soketinde problem varsa eger baska ekran karti takilacaksa onda da problem olabilir.

XMP ve Resizable BAR kapattiysaniz, hata aldiniz mi ondan sonra?

Garanti konusunda yardımcı olmadılar.

Pinimi 2-3 defa değiştirdim evet Windows'un hatası falan var herhalde normal girişte bile sıkıntı çıkartıyor.

Anakartın GPU soketinde bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü ellemedim bile bayağıdır. Kart zaten ağır değil 3 fanlı falan değil eğilme vs. yapmamıştır diye düşünüyorum.

XMP ve Resizable BAR'dan sonra hata aldım evet. No signale düştü FurMark'te. OCCT VRAM testinde hatasız geçti.

@883443 bir de OCCT 3D Adaptive dener misiniz? Bana kartin VRAM'inde problem yok ama baska bir seyinde problem varmis gibi geldi. % secip %100 yaptiniz mi VRAM'i?

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı