Çözüldü RX 6800 sistem oyunda kasıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cantrepreneur

Hectopat
Arkadaşlar dün sistemimi kurdum, sürücüleri falan da yükledim ve oyun yüklemeye bıraktım. Bugün GTA 5 oynamaya başladım sürekli drop yiyorum. Oyun oynanmıyor neredeyse. AMD Adrenalin ekranında GPU kullanımı 90'lardan 0'a düşüyor bir anda ve işlemci kullanımı asla %5'i geçmiyor. Ayrıca oyun açtığımda kasadan çok yüksek bir ses geliyor. İşlemci fanı mı kasa fanı mı yoksa ekran kartı mı anlamadım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

12400F, B660 Plus D4, Corsair Vengeance 2x8g, RX6800, Kingston KC3000.

Son düzenleme:
Kart 2K kartı 1080p çözünürlükte düşük FPS alma ihtimalin var ayrıca neden bütün "l" harfini büyük yazıyorsun onu da anlayamadım.

1080p olsa bile böyle bir durum olmaz.

Arkadaşlar dün sistemimi kurdum, sürücüleri falan da yükledim ve oyun yüklemeye bıraktım. Bugün GTA 5 oynamaya başladım sürekli drop yiyorum. Oyun oynanmıyor neredeyse. AMD Adrenalin'e ekranında GPU kullanımı 90'lardan 0'a düşüyor bir anda ve işlemci kullanımı %5'i geçmiyor. Ayrıca oyun açtığımda kasadan çok yüksek bir ses geliyor. İşlemci fanı mı kasa fanı mı yoksa ekran kartı mı anlamadım.

12400F, B660 Plus D4, Corsair Vengeance 2x8g, RX6800, Kingston kc3000.

Sıcaklıklar ne durumda? Sürücüler güncel mi?

Kart 2K kartı 1080p çözünürlükte düşük FPS alma ihtimalin var ayrıca neden bütün ''L'' harfini büyük yazıyorsun onu da anlayamadım.
Moderatör düzenlemesi yüzünden öyle olmuş.
1080p olsa bile böyle bir durum olmaz.

Sıcaklıklar ne durumda? Sürücüler güncel mi?
Sıcaklıklara oyundayken aktif olarak nereden bakabilirim?

Arkadaşlar dün sistemimi kurdum, sürücüleri falan da yükledim ve oyun yüklemeye bıraktım. Bugün GTA 5 oynamaya başladım sürekli drop yiyorum. Oyun oynanmıyor neredeyse. AMD Adrenalin'e ekranında GPU kullanımı 90'lardan 0'a düşüyor bir anda ve işlemci kullanımı %5'i geçmiyor. Ayrıca oyun açtığımda kasadan çok yüksek bir ses geliyor. İşlemci fanı mı kasa fanı mı yoksa ekran kartı mı anlamadım.

12400F, B660 Plus D4, Corsair Vengeance 2x8g, RX6800, Kingston kc3000.

İlk olarak ses işlemci fanından geliyordur diye tahmin ediyorum. İşlemciyi stres testine sokup bakabilirsiniz. İkinci olarak sıcaklık değerleri ne durumda? Ya da SSD sağlık değerleri.

MSI Afterburner.

Moderatör düzenlemesi yüzünden öyle olmuş.

Hocam ses çıkarken Afterburner değerlerini aşağıya bıraktım. Bir de şöyle bir şey fark ettim oyun esnasında ESC tuşuna basıp durdurursam oyunla birlikte ses de duruyor. Videosunu da ekledim.

Dosya Ekleri

• IMG_20221225_110932.jpg
    IMG_20221225_110932.jpg
    322,2 KB · Görüntüleme: 38
  • IMG_20221225_110928.jpg
    IMG_20221225_110928.jpg
    221,5 KB · Görüntüleme: 39
Hocam ses çıkarken Afterburner değerlerini aşağıya bıraktım. Bir de şöyle bir şey fark ettim oyun esnasında ESC tuşuna basıp durdurursam oyunla birlikte ses de duruyor. Videosunu da ekledim.

Oyun HDD'ye mi kurulu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı