RX 6800 sistemde Mafia Definitive Edition kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10
Hocam şöyle bir uyarı aldım fakat ne olur bilemiyorum umutsuzlukdan en ufak bildirimi görünce heyecanlanıyorum.
Eki Görüntüle 1674380
Tek monitör mü çift monitör mü kullanıyosun eğer tekse masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girdiğinde orda iki monitör görünüyorsa kullandığın monitör atıyorum 1 numaraysa yalnızca 1de göster seçeneğini seçip bi dener misin?

Fare hassasiyetin nedir? Soruyorum çünkü sağa sola döndürürken kasıyor gibi geldi. O FPS değerlerinde yağ gibi akması lazım aslında.

Hangi kablo ile bağladın monitörü?

1200 DPI de kullanıyorum hocam monitörün içinden çıkan DisplayPort ile bağladım HDMI ile denedim sonuç hüsran çıktı.

Tek monitör mü çift monitör mü kullanıyosun eğer tekse masaüstüne sağ tıklayıp görüntü ayarlarına girdiğinde orda iki monitör görünüyorsa kullandığın monitör atıyorum 1 numaraysa yalnızca 1de göster seçeneğini seçip bi dener misin?
Bu şekilde gözüküyor
34.png

Ayrıca şunu da fark ettim oyunu tam ekran yapmayınca akıcı oluyor tam ekran yapınca akıcılık gidiyor tam ekran iyileştirmelerini de kapattım neden böyle oluyor anlamadım ya sorun kablo da ya da monitör de inşallah kablodadır.

Son düzenleme:
Windows arama çubuğuna "gelişmiş ekran ayarları" yazıp oradan ayarlamayı dener misin yenileme hızını?

Öyle bir ayar göremedim fakat buraya sağ tık yaparak ulaştım hocam.

5.png

Ayrıca bu normal mi sence hocam.
şunu da fark ettim oyunu tam ekran yapmayınca akıcı oluyor tam ekran yapınca akıcılık gidiyor tam ekran iyileştirmelerini de kapattım neden böyle oluyor anlamadım ya sorun kablo da ya da monitör de inşallah kablodadır.

@MehmetSLH Video izlenmiyor. Tekrar atabilir misin?

Ayrıca ben şu durumu yaşasam ve monitörden şüphe etsem ilk yapacağım şey; monitörü farklı bir sistemde test etmek olurdu. Bir arkadaşıma gider oyuna girerdim.
Ayrıca baştan sona okumadım konuyu bir şey soracağım. Sadece Mafia'da mı yapıyor?

@MehmetSLH video izlenmiyor. Tekrar atabilir misin?

Ayrıca ben şu durumu yaşasam ve monitörden şüphe etsem ilk yapacağım şey; monitörü farklı bir sistemde test etmek olurdu. Bir arkadaşıma gider oyuna girerdim.
Ayrıca baştan sona okumadım konuyu bir şey soracağım. Sadece Mafia'da mı yapıyor?

Sistemi TV'ye bağlayıp denemek istiyorum yanlış mı olur? Zaten 6600 XT ile denedim yine aynı sorun vardı.
Video:

Sistemi TV'ye bağlayıp denemek istiyorum yanlış mı olur? Zaten 6600 XT ile denedim yine aynı sorun vardı.
Video:

TV olayı pek olmaz. Yüksek Hz'de akıcılık hissedemiyorsun gibi bir sorunun var çünkü. Sahneler akıcı fakat fare hareketi anında Ms'lik kasmalar oluyor. Sanki CPU ve GPU kullanımı dalgalanma yapıyor. Uğraştıracak bir mesele.
Bunu başka oyunda yapıyor mu diye sordum cevap alamadım.
Ayrıca faresiz oyuna girer misin? Fareyi sistemden ayır.
Monitörüde (denemediysen) ELMB modu açıkken oyna.
Monitöre giden voltaj bile buna sebep olabilir. Ucu çok açık.
Bu yüzden farklı bir ev, priz, kablo, sistem de monitörü deneyebilirsen. Bizi bu sonuca götürür.

Son düzenleme:
TV olayı pek olmaz. Yüksek Hz'de akıcılık hissedemiyorsun gibi bir sorunun var çünkü. Sahneler akıcı fakat fare hareketi anında Ms'lik kasmalar oluyor. Sanki CPU ve GPU kullanımı dalgalanma yapıyor. Uğraştıracak bir mesele.
Bunu başka oyunda yapıyor mu diye sordum cevap alamadım.
Bu yüzden farklı bir ev, priz, kablo, sistem de monitörü deneyebilirsen. Bizi bu sonuca götürür.

Diğer oyunlarda sorun oluyor mu?

Evet hocam RDR 2 Battlefield V ETS 2 AC Origins gibi oyunlarda da yaşıyorum.

Konu sahibi belirtmiş zaten hocam.

bunu başka oyunda yapıyor mu diye sordum cevap alamadım.

Hocam fareyi çıkardım denedim daha da kasıyordu ELMB yüzünden sanırım arabayı sağa sola çevirince yırtılmalar oldu şu anda farklı bir priz ile denedim sonuç yine aynı bu garantilik bir durum mudur acaba? Bence sorun tamamen monitörde olabilir denemediğim şunlar kaldı:
Farklı bir display kablosu ile denemek.
Monitörü farklı bir sistemde denemek (6600 XT ile denedim fakat farklı bir sistemde gerekiyormuş sanırım)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı