apple3bule4
Hectopat
- RAM
- Lexar ares 2x16 GB 6400 MHz, CL32.
- SSD veya HDD modeli
- Adata XPG SX8100n 2TB
- Ekran kartı
- XFX merc 319 RX 6800 XT
- Anakart
- MSI B650-S Wi-Fi
- İşlemci
- R5 7600
Aşağıya eklediğim paint görselinde, üst kısmı da hesaba katarak ekranı tam ekran olarak düşünebilirsiniz. Siyah ile işaretlediğim bölgeye kadar olan alanda, özellikle o kısımda yoğunlaşan bir görüntü bozulması oluyor. Görüntü tam gidip gelmiyor ancak siyah, gölgemsi bir alan oluşuyor ve titreme yapıyor. Bu sorun genellikle Spotify veya Discord gibi uygulamaları açtığımda ortaya çıkıyor. İlginç olan şu ki, CPU ve GPU kullanımı %100 olduğunda bu problem hiç yaşanmıyor. Ne zaman AMD uygulamasıyla ekran kaydı almaya çalışsam, sorun tamamen ortadan kalkıyor. Ekran kaydını kapattığım anda ve yaptığım işleme devam ettiğimde problem tekrar başlıyor. Bunu yaklaşık 10 kez denedim ve her seferinde aynı şekilde oldu.
Geçtiğimiz haftalarda bilgisayara format attım ve bir bilgisayarcıya götürdüm. Bu işlemden önce böyle bir sorun yaşamıyordum. Bilgisayarcının elinde ekran kartımın aynı modelinden çok fazla olduğunu biliyorum, aklıma acaba benim kartımı sorunlu bir kartla mı değiştirdiği şüphesini getirdi. Öte yandan ekran kartımın değişmediğinden emin gibiyim. Ekran kartı portlarında ki tıkaçlar duruyor tabii onları da değiştirmediyse. Sorunun driver kaynaklı mı, ekran kartıyla mı yoksa monitörle mi ilgili olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp yeniden kurdum ardından son sürüme güncelleme yaptım ancak sonuç değişmedi.
Sistem:
Geçtiğimiz haftalarda bilgisayara format attım ve bir bilgisayarcıya götürdüm. Bu işlemden önce böyle bir sorun yaşamıyordum. Bilgisayarcının elinde ekran kartımın aynı modelinden çok fazla olduğunu biliyorum, aklıma acaba benim kartımı sorunlu bir kartla mı değiştirdiği şüphesini getirdi. Öte yandan ekran kartımın değişmediğinden emin gibiyim. Ekran kartı portlarında ki tıkaçlar duruyor tabii onları da değiştirmediyse. Sorunun driver kaynaklı mı, ekran kartıyla mı yoksa monitörle mi ilgili olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp yeniden kurdum ardından son sürüme güncelleme yaptım ancak sonuç değişmedi.
Sistem:
- MSI B650S Wi-Fi
- R5 7600.
- XFX RX 6800 XT.
- Lexar ares 2x16 GB 6400 MHz, CL32.
- 800W PSU.