RX 6800 XT sistem ile ekranın üst kısmında anlık kararma oluyor

apple3bule4

Hectopat
RAM
Lexar ares 2x16 GB 6400 MHz, CL32.
SSD veya HDD modeli
Adata XPG SX8100n 2TB
Ekran kartı
XFX merc 319 RX 6800 XT
Anakart
MSI B650-S Wi-Fi
İşlemci
R5 7600
Aşağıya eklediğim paint görselinde, üst kısmı da hesaba katarak ekranı tam ekran olarak düşünebilirsiniz. Siyah ile işaretlediğim bölgeye kadar olan alanda, özellikle o kısımda yoğunlaşan bir görüntü bozulması oluyor. Görüntü tam gidip gelmiyor ancak siyah, gölgemsi bir alan oluşuyor ve titreme yapıyor. Bu sorun genellikle Spotify veya Discord gibi uygulamaları açtığımda ortaya çıkıyor. İlginç olan şu ki, CPU ve GPU kullanımı %100 olduğunda bu problem hiç yaşanmıyor. Ne zaman AMD uygulamasıyla ekran kaydı almaya çalışsam, sorun tamamen ortadan kalkıyor. Ekran kaydını kapattığım anda ve yaptığım işleme devam ettiğimde problem tekrar başlıyor. Bunu yaklaşık 10 kez denedim ve her seferinde aynı şekilde oldu.

Geçtiğimiz haftalarda bilgisayara format attım ve bir bilgisayarcıya götürdüm. Bu işlemden önce böyle bir sorun yaşamıyordum. Bilgisayarcının elinde ekran kartımın aynı modelinden çok fazla olduğunu biliyorum, aklıma acaba benim kartımı sorunlu bir kartla mı değiştirdiği şüphesini getirdi. Öte yandan ekran kartımın değişmediğinden emin gibiyim. Ekran kartı portlarında ki tıkaçlar duruyor tabii onları da değiştirmediyse. Sorunun driver kaynaklı mı, ekran kartıyla mı yoksa monitörle mi ilgili olduğunu anlamaya çalışıyorum. Ekran kartı sürücülerini tamamen kaldırıp yeniden kurdum ardından son sürüme güncelleme yaptım ancak sonuç değişmedi.

Sistem:
  • MSI B650S Wi-Fi
  • R5 7600.
  • XFX RX 6800 XT.
  • Lexar ares 2x16 GB 6400 MHz, CL32.
  • 800W PSU.

1766529282442.png

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Denemediyseniz mpo kapatmayı deneyin.

Ekran kartına dp kablosunu bağladığım girişi değiştirdim. Sorunu tetikleyen ne kadar çok şey varsa 10 dakikadır uğraşmama rağmen tetikleyemedim. Acaba portla alakalı olabilir mi?
Güç kaynağının marka modelini atar mısın?
CPU-Z'den "Graphics" bölümünün resmini atabilir misin?
FurMark testi yaparken ekran aynı şekilde oluyor mu? Video çekerseniz daha iyi olur.
Daha öncesinde 2 kere farklı ayarlarda 15-15 dakikalık furmark testi yaptım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Dediğim gibi yük altında oyun oynarken vs hiçbir sıkıntı olmuyor. Amd uygulamasından ekran kaydını açtığım gibi sorun kesiliyor.
Güç kaynağım high power performance 800w gd modeli
1766530944929.png

Ekran kartına DP kablosunu bağladığım girişi değiştirdim. Sorunu tetikleyen ne kadar çok şey varsa 10 dakikadır uğraşmama rağmen tetikleyemedim. Acaba portla alakalı olabilir mi?

Daha öncesinde 2 kere farklı ayarlarda 15-15 dakikalık FurMark testi yaptım hiçbir sıkıntı yaşamadım. Dediğim gibi yük altında oyun oynarken vs hiçbir sıkıntı olmuyor. AMD uygulamasından ekran kaydını açtığım gibi sorun kesiliyor.
Güç kaynağım High Power Performance 800W gd modeli.
Eki Görüntüle 2627601

Güncelledim hocam. Stres testi yapar mısın?

Ekran kartına dp kablosunu bağladığım girişi değiştirdim. Sorunu tetikleyen ne kadar çok şey varsa 10 dakikadır uğraşmama rağmen tetikleyemedim. Acaba portla alakalı olabilir mi?
Olabilir fakat bence çok düşük bir ihtimal. Full yük altında veya oyunlarda sıkıntısız olup spotify veya discord gibi donanım ivmesi kullanan uygulamalarda olması bana sürücü sorunu gibi geldi, bu yüzden mpo kapatmayı denemenizi önerdim. Benzer bir problemi mpo kapatarak çözmüştüm.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı