RX 6900 XT ısınma sorunu

gigggaaa

Decapat
Daha fazla  
MSI Gaming Z Trio RX 6900 XT ekran kartlı bir sisteme sahibim, toplayalı iki hafta oluyor. İncelemelerde gördüğüm kadarıyla yük altında 55-65 derece arasında çalışıyor fakat bendeki kart 85 dereceleri kolaylıkla görüyor. Kullandığım kasa NZXT H5 Elite önü camlı modeli. Arka egzoz fan kullanmıyorum üstteki 240mmlik sıvı soğutma egzoz görevini üstleniyor. Oda sıcaklığı ise yaklaşık 30 derece. Ekran kartı fanları 3000RPM civarında dönmesine rağmen böyle. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Sıcak havayı atamayınca ne yapacak kasa? İçerde dönüyor sürekli bir tane egzoz ekleyin değişecektir değerler.

Mesh panel olmayan kasalarda 10-15 derece artış ekran kartından normal hatta işlemci bile normal sayılabilir, sebebi şu sıcak hava içeri hapsoluyor soğuk hava giremiyor basit mantık

Hiç bakım yapıldı mı? Bulunduğunuz yer Adana Antalya gibi bir yer mi?
Toplayalı 2 hafta olmuş .

Mesh panel olmayan kasalarda 10-15 derece artış ekran kartından normal hatta işlemci bile normal sayılabilir, sebebi şu sıcak hava içeri hapsoluyor soğuk hava giremiyor basit mantık

Sıcak havayı atamayınca ne yapacak kasa? İçerde dönüyor sürekli bir tane egzoz ekleyin değişecektir değerler.
Kasanın tüm kapaklarını açsam bile sıcaklık yalnızca 2-3 derece oynuyor. Mesh olsa veya arkaya bir tane egzoz fan taksam bile pek bir şey ifade edeceğini sanmıyorum.

Kasanın tüm kapaklarını açsam bile sıcaklık yalnızca 2-3 derece oynuyor. Mesh olsa veya arkaya bir tane egzoz fan taksam bile pek bir şey ifade edeceğini sanmıyorum.

Kasayı ayak altına falan koymuyorsunuz değil mi? Duvar gibi kuytu köşelere kasayı sokarsanız havasız kalması gayet normaldir, onun dışında kasanın içi kargacık burgacık, çok şen şakrak, iğne atsanız yere düşmeyecek gibiyse ve ışıldaklı mışıldaklı kullanıyorsanız bir miktar ısı her halukarda birikebilir.

Kasa hava alacak bir yerde ve evet birazcık dar. Kasayı değişsem bu değerlerden kurtulur muyum acaba? Boşu boşuna masraf yapmak istemiyorum.
Ekran kartı fanlarınız yüzde kaçta çalışıyor? Aynı kart bende var aylardır 70 derece bile olmadı.
Fulle dayanıyor yer yer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…