RX 6900 XT ısınma sorunu

gigggaaa

Decapat
Daha fazla  
MSI Gaming Z Trio RX 6900 XT ekran kartlı bir sisteme sahibim, toplayalı iki hafta oluyor. İncelemelerde gördüğüm kadarıyla yük altında 55-65 derece arasında çalışıyor fakat bendeki kart 85 dereceleri kolaylıkla görüyor. Kullandığım kasa NZXT H5 Elite önü camlı modeli. Arka egzoz fan kullanmıyorum üstteki 240mmlik sıvı soğutma egzoz görevini üstleniyor. Oda sıcaklığı ise yaklaşık 30 derece. Ekran kartı fanları 3000RPM civarında dönmesine rağmen böyle. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa hava alacak bir yerde ve evet birazcık dar. Kasayı değişsem bu değerlerden kurtulur muyum acaba? Boşu boşuna masraf yapmak istemiyorum.

Fulle dayanıyor yer yer.
Ekran kartınız dediğinize göre yeni sıfır aldınız bu sıcaklık değerleri evet yüksek .Bence siz kasanın içini biraz ferahlatın fanları kasanın iç tarafına değil dış tarafına falan takmayı deneyin ,biraz çirkin olur ama sanırsam azda olsa ısı miktarında değişim görülebilir tabi tam emin değilim bu konu biraz deneysel 😂 😂

Ekran kartınız dediğinize göre yeni sıfır aldınız bu sıcaklık değerleri evet yüksek .Bence siz kasanın içini biraz ferahlatın fanları kasanın iç tarafına değil dış tarafına falan takmayı deneyin ,biraz çirkin olur ama sanırsam azda olsa ısı miktarında değişim görülebilir tabi tam emin değilim bu konu biraz deneysel 😂 😂
Direkt kasayı değişeceğim sanırım. Bendekini elden çıkarmak biraz zorlayacak gibi.

yani kasa ufak öyle bir ekran kartına normal kasa ya da bir boy daha büyük modellerine bakarsanız daha verimli olur tabi bütçe meselesi 😊
NZXT H9 Flow modeline bakıyorum şimdi. Hem oldukça geniş hem de havadarlı bir kasaya benziyor. Neyse kasa önerisi için ayrı bi konu açacağım. Teşekkürler bu arada herkese.

Hocam siz bir egzoz fan alın, kimi kasalarda 10 dereceye kadar fark ettiğini gördüm.
Öncelikle öyle yapayım madem, baktım sıcaklıklar hala aynı kasayı değişirim.

Dostlar arkaya bir adet egzoz fanı taktım ve ön panel açık bi şekilde kullanmama rağmen sıcaklar yalnızca 3-4 derece değişti. Hala daha 80-81 dereceleri görüyor kart. Softwarede falan mı bir hata var acaba? Garantiye yollayacağım yoksa.

Öncelikle öyle yapayım madem, baktım sıcaklıklar hala aynı kasayı değişirim.

Dostlar arkaya bir adet egzoz fanı taktım ve ön panel açık bi şekilde kullanmama rağmen sıcaklar yalnızca 3-4 derece değişti. Hala daha 80-81 dereceleri görüyor kart. Softwarede falan mı bir hata var acaba? Garantiye yollayacağım yoksa.

Yan paneli açmayı dener misiniz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı