RX 6900 XT vs RTX 3080 12 GB

Pureblood_sama

Hectopat
Birkaç gün içinde ekran kartı alacağım fiyatlarından çekindiğim için 4000 serisi çıkmadan almayı düşünüyorum. İki kartın da fiyatı aynı Gigabyte RTX 3080 Gaming OC 12 GB'lık sürüm ile Sapphire 6900 XT Nitro+ aynı fiyat 1440P'de kullanacağım ve ortalama 4-5 sene ful ayarlarda kullanmak istiyorum. Hangisini önerirsiniz?

Birkaç gün içinde ekran kartı alacağım fiyatlarından çekindiğim için 4000 serisi çıkmadan almayı düşünüyorum. İki kartın da fiyatı aynı Gigabyte RTX 3080 Gaming OC 12 GB'lık sürüm ile Sapphire 6900 XT Nitro+ aynı fiyat 1440P'de kullanacağım ve ortalama 4-5 sene ful ayarlarda kullanmak istiyorum. Hangisini önerirsiniz?
6900XT 3090a rakip bence 6900 Alınır ama diğer arkadaşlarada sormak lazım

Arada 500 Liralık bir fiyat farkı var ve RTX 3080'in bahsettiğiniz modelinin soğutması o kadar iyi değil. Sapphire Nitro+ soğutması daha iyiyken ve açık bir şekilde daha güçlü bir GPU dururken RTX 3080 tercih etmeyin. Tabii amacınız sadece oyun oynamaksa.

Arada 500 liralık bir fiyat farkı var ve RTX 3080'in bahsettiğiniz modelinin soğutması o kadar iyi değil. Sapphire Nitro+ soğutması daha iyiyken ve açık bir şekilde daha güçlü bir GPU dururken RTX 3080 tercih etmeyin. Tabii amacınız sadece oyun oynamaksa.

Teşekkür ederim hocam, sadece oyun performansı beni ilgilendiriyor. RX 6900 XT'ye sadece ışın izleme açınca çok fazla FPS kaybı oluyor diye soğuk bakıyordum.

Ben macOS yüzünden AMD kartlara aşırı ısındım :) Önceden İntel ve Nvdia kulanırdım sadece. Şimdi işlemci kanadında intel devam fakat AMD ekran kartımın performansından aşırı memnunum ve yakın zamanda bende 6800X'e geçeceğim. 6900 XT'yi öneririm.

6900XT alman daha mantıklı olacaktır ama kasa içi hava akışının iyi olması gerekiyor yoksa Junction sıcaklığın 105 üstüne dayanabilir. 105C kabul edilebilir bir sıcaklık zaten ama takıntın varsa bilgin olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı