RX ekran kartları sorunlu mu?

Yer
İstanbul
Merhaba,

Ben 4200TL'ye 1 ay sonra sistem alabilirim.
PC konusunda kötüyüm pek anlamam.
RX 570 ekran kartlı sistem alacaktım.
Ama hep bu ekran kartları ile ilgili sorunları olanların konu açtığını görüyorum.
Peki memnun olanlar var mı? Ne zamandır kullanıyorsunuz? Bir de memnun olanları görelim dedim ve başka şikayetleri olan da dile getirebilir.

Başlıktaki RX ekran kartı serileri tercih edilmeli mi aynı zamanda?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sapphire markasında fazla sorunlar var. Eskiden driver sorunları vardı düzeltildi alabilirsiniz. Tabii GTX 1650 Süper daha mantıklı olacaktır. Günümüzde ekran kartı almak mantıklı değil fiyatlar uçuyor bundan dolayı beklemenizi öneririm. Marka olarak en iyi soğutma MSI Gaming X modellerinde vardır. Daha uygun olarak Gigabyte önerebilirim. Şimdiden hayırlı olsun.

Merhaba,

Ben 4200TL'ye 1 ay sonra sistem alabilirim.
PC konusunda kötüyüm pek anlamam.
RX 570 ekran kartlı sistem alacaktım.
Ama hep bu ekran kartları ile ilgili sorunları olanların konu açtığını görüyorum.
Peki memnun olanlar var mı? Ne zamandır kullanıyorsunuz? Bir de memnun olanları görelim dedim ve başka şikayetleri olan da dile getirebilir.

Başlıktaki RX ekran kartı serileri tercih edilmeli mi aynı zamanda?
Kanka her sorunla karşılaştığında içinde bir şüphe kalacaksa sana söyleyeyim bulaşma. Ben memnunum karttan ama bilgisayarın dilinden anlayacaksın. Her sorunda ekran kartı bozukmuşçasına karşılık vereceksen hiç bulaşma çünkü cidden tek seferlik olan saçma şeylerle karşılaşıyorum. Çoğunlukla driver'ını güncelleyince olay ortadan kalkıyor. Ama şunuda söyleyebilirim. Maddi durumum az daha iyi olsa yani az daha para ekleyebilecek olsaydım rtx2060 veya gtx ekran kartlarına yönelecektim. Tam ben alacağım sıra zam geldi rx aldım ama ben memnunum :D Bence sende alabiliyorsan Nvidia al.

Kanka her sorunla karşılaştığında içinde bir şüphe kalacaksa sana söyleyeyim. Ben memnunum karttan ama bilgisayarın dilinden anlayacaksın. Her sorunda ekran kartı bozukmuşçasına karşılık vereceksen hiç bulaşma çünkü cidden tek seferlik olan saçma şeylerle karşılaşıyorum. Çoğunlukla driver'ını güncelleyince olay ortadan kalkıyor. Ama şunuda söyleyebilirim. Maddi durumum az daha iyi olsa yani az daha para ekleyebilecek olsaydım rtx2060 veya gtx ekran kartlarına yönelecektim. Tam ben alacağım sıra zam geldi rx aldım ama ben memnunum :D Bence sende alabiliyorsan Nvidia al.

Hocam sadece league of legends oynuyorum :)
Oyun Max ayarlarda bile sanırım ekran kartının sadece %50sini kullanıyor.
Kardeşim ama cs go ve dead by daylight oynar.
Sistemim kötü.
AMD Radeon 6870HD 1GB 256 bit ekran kartı
Intel CORE-2120 i3 3.30 GHz işlemci
Pegatron ipxsb-h61 anakart
Huntkey hk600-53ap 600W güç kaynağı
6GB Ram 1333Mhz
240GB SanDisk SSD

İnşallah 1 ay sonra almak nasip olacak :(

Sistemim kötü.
6GB Ram 1333Mhz
240GB SanDisk SSD

1 ay sonra ne olacağı belli olmaz o zaman konu açarsınız artık. ☺️

Sapphire markasında fazla sorunlar var. Eskiden driver sorunları vardı düzeltildi alabilirsiniz. Tabii GTX 1650 Süper daha mantıklı olacaktır. Günümüzde ekran kartı almak mantıklı değil fiyatlar uçuyor bundan dolayı beklemenizi öneririm. Marka olarak en iyi soğutma MSI Gaming X modellerinde vardır. Daha uygun olarak Gigabyte önerebilirim. Şimdiden hayırlı olsun.
Sapphire AMD kanadındaki en iyi marka. Ben en çok Msi ve Asus AMD kartlarda sorun yaşayan görüyorum.

Sistemim kötü.
6GB Ram 1333Mhz
240GB SanDisk SSD

Rx570 zaten oyunlarda sorun çıkarmıyor diyebilirim. Oyunların kendisinde problem veya driver'da olmadıkça hiç sorununu görmedim. Ama dediğim gibi bilgisayar açılırken, bilgisayar boştayken felan bazen saçma sapan olaylar dönüyor ondan şimdiden söyleyeyim dedim. Tabi bir çoğunu düzeltebiliyorsunuz ama düzeltene kadar canım çıktı :D

Sapphire RX 590 kullanıyorum. Performans olarak çok memnunum ama ısınma sorunu ve fan gürültüsünden rahatsızım. Kışın zaten 72 dereceden aşağı inmiyordu. Şimdilerde 80'leri görmeye başladı. Bu yüzden -%40 güç limiti koymak zorunda kaldım.

Oyun oynarken gözüm sürekli RivaTuner istatistiklerinde oluyor. Gerekirse oyuna FPS limiti koyuyorum kart daha az ısınsın diye. Kısacası bilgisayar mı kullanıyorum, nükleer reaktör mü belli değil.

Tabi bu Sapphire'den kaynaklanmıyor. RX 590'ın yapısıyla alakalı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı