RX serisi ekran kartı fiyatları ne zaman düşer?

basganmemduh

Decapat
Katılım
26 Ocak 2021
Mesajlar
464
Ekran kartı piyasası malumunuz miningciler ve üretim yetersizliği gibi faktörlerden sıkıntıya girdi. PC toplayacağım en geç Mart'ın ilk haftası bileşenlerin elimde olması gerekiyor. Ekran kartını güvenilir bir siteden yurt düşündan uygun fiyata getirtme şansım var mı? Eğer yoksa mesela şu an RX5500 XT 8 GB ı 3.5 bin TL'ye buldum sizce hiç düşünmeden bu fırsatı kaçırmayayım mı çünkü aynı ekran kartı şu an 6-7 binlira en az sistemi toplayım mı? Tek sıkıntım ekran kartı işte bazı arkadaşlar diyor ki Mart'ı bekle RX5500 XT fiyatı 2-2.5'a kadar iner. Sizce böyle bir şey mümkün mü?
Çünkü eskinin RX5700 XT parasıyla 5500 XT almak istemiyorum ama aynı zamanda en geç Mart'ın ilk haftası PC'yi toplamış olmam gerekiyor. Lütfen fikir verin çok kararsız kaldım bin lira daha ucuza alacağım diye beklemeye değer mi veya bekleyip bugünün 5500 XT parasına 5700XT alabilir miyim bir ay sonra?

Daha önce de sormuş olduğum gibi hala cevap aramaktayım. Mart'a kadar en uygun an sizce ne zaman olur?
 
Yani NVIDIA kartlar çıkınca rxlerin fiyatı düşer mi demek istediniz yoksa yeni çıkacak NVIDIA'lardan mı al demek istediniz? Çünkü en fazla Mart'ın ilk haftasına kadar vaktim var ve ekran kartına ayırabileceğim bütçe Max 3-3.5

3060 şubat sonu geliyor sözde 3200'den başlayacakmış vergilerle 3500 olabilir en düşük model öyle olursa NVIDIA almanızı tavsiye ederim çünlü RX 5500 XT'ye yoklukta bile olsa o kadar para verilmez tavsiyem şubat sonunu bekleyin.
 

Geri
Yukarı