RX550 ve GTX750 için işlemci önerisi

tamam teşekkürler. o zaman q 9650 veya modlu xeon 5450 almak daha mantıklı

xeon işlemcinin özelliklerine şimdi baktım da 120 w güç tüketimi var. 320 watt psu ile 5450 ve rx 560 ı kaldırır mı acaba ?
E5450 nin güç tüketim değeri 80W. Zaten sizin güç kaynağında 12v X 14A olarak ayrılmış işlemciye. 120W işlemci seçsen bile güç kaynağı problem çıkarmaz. Önemli olan anakartın destekler mi onu araştırman lazım. Her anakart Xeon işlemcileri çalıştırmaz. Her anakarta Xeon için BIOS mod yapılmamış olabilir.
RX560 ın TDP si ise 75W. Burada da 12v kanalından 16A verdiği yazıyor. Eğer kasa içinden aşırı güç tüketen başka bileşenlerin yoksa sıkıntı olmaz.

Stres test yaparsın. Sistemde kapanma veya reset atma gibi bir sorun olmaz ise kullanabilirsin. Zaten sistem sürekli yük altında çalışmayacağı için sorun olmayabilir.
stres testini şimdiki sistem ile denedim msı kombustor ile ama 1 fps üstüne çıkmıyor neden olabilir ?
E5450 nin güç tüketim değeri 80W. Zaten sizin güç kaynağında 12v X 14A olarak ayrılmış işlemciye. 120W işlemci seçsen bile güç kaynağı problem çıkarmaz. Önemli olan anakartın destekler mi onu araştırman lazım. Her anakart Xeon işlemcileri çalıştırmaz. Her anakarta Xeon için BIOS mod yapılmamış olabilir.
RX560 ın TDP si ise 75W. Burada da 12v kanalından 16A verdiği yazıyor. Eğer kasa içinden aşırı güç tüketen başka bileşenlerin yoksa sıkıntı olmaz.
kasa içinde 2 tane hdd 1 egzoz fanı 1 tane cd rom var bunlarda fazla güç tüketmez herhalde. çok teşekkür ederim ilginiz için.

İşlemci aldın mı?
Fanlar mecburi ama kullanmıyorsan CD-ROM'u sök bence. Boşta çok elektrik harcamaz ama boşuna yük sisteme.

İşlemci aldın mı?
Fanlar mecburi ama kullanmıyorsan CD-ROM'u sök bence. Boşta çok elektrik harcamaz ama boşuna yük sisteme.
işlemciyi daha araştırıyorum, 9400 bulmuştum 85 tl ye ama darboğaz sıkıntısı olmasın diye vazgeçtim. şimdi q9500 ve üzeri arıyorum ama piyasada yok. olan da 200 tl gibi saçma sapan fiyatlar istiyor. modlu xeon 5450 var ama bios update yapmaktan çekiniyorum. xeon update dosyasını nerden bulabilirim ?
işlemciyi daha araştırıyorum, 9400 bulmuştum 85 tl ye ama darboğaz sıkıntısı olmasın diye vazgeçtim. şimdi q9500 ve üzeri arıyorum ama piyasada yok. olan da 200 tl gibi saçma sapan fiyatlar istiyor. modlu xeon 5450 var ama bios update yapmaktan çekiniyorum. xeon update dosyasını nerden bulabilirim ? birde 5450 bile gta 5 gibi oyunlarda darboğaz yapıyor. bu işlemciden iyisini takabilirmiyim anakarta ?

İşlemciyi daha araştırıyorum, 9400 bulmuştum 85 TL'ye ama darboğaz sıkıntısı olmasın diye vazgeçtim. Şimdi Q9500 ve üzeri arıyorum ama piyasada yok. Olan da 200 TL gibi saçma sapan fiyatlar istiyor. Modlu Xeon 5450 var ama BIOS Update yapmaktan çekiniyorum. Xeon Update dosyasını nereden bulabilirim?

ASUS, Gigabyte gibi markaların anakartları için daha kolay bulunabiliyor. Ama senin kart biraz zor bulunur diye tahmin ediyorum. İyice araştırma yapmadan Xeon almayın, elinizde kalır.
Bence Q9400 alın. Eğer Q95** ve üstü serilerle arasında uçurum varsa. Ekran kartını ona göre düşürürsün. Çünkü bu tür eski sistemlere fazla harcama yapmak mantıksız.
Bir ihtimal Q9400' e hızaşırtma yapabilirsiniz.

Bilgisayarcıları pek önermem . Genelde teknoloji kısmından çok esnaf kısımları ağır bastığı için sıkıntı oluyor.
Eğer tavsiye edilen bilindik bir bilgisayarcı yoksa göturmemeni tavsiye ederim.
Hangi şehir?
bilgisayarcıya sadece bios update için götürmeyi düşünorum ama kararsızım. ankarada oturuyorum.
Bilgisayarcıları pek önermem . Genelde teknoloji kısmından çok esnaf kısımları ağır bastığı için sıkıntı oluyor.
Eğer tavsiye edilen bilindik bir bilgisayarcı yoksa göturmemeni tavsiye ederim.
Hangi şehir?
rx 560 ı ufak bi sıkıntıdan dolayı almadım. şimdi zotac gtx 1050 ti 4gb modelini 550 tl ye buldum sizce alnır mı fiyatı nasıl ?

Son düzenleme:
BIOS güncelleme işini kendin yapabilirsin ama iyice araştırarak yap.

1050ti alacağın işlemciyle biraz darboğaz yapabilir diye düşünüyorum. Ama uygun fiyata bulduysan alınır.

BIOS güncelleme işini kendin yapabilirsin ama iyice araştırarak yap.

1050ti alacağın işlemciyle biraz darboğaz yapabilir diye düşünüyorum. Ama uygun fiyata bulduysan alınır.
Rx 560 almam biraz kesin gibi msı aero ıtx 560 4 gb 450 tl ye alıcam ama kartın arka kısmında lehimlerin bazılarında sanki pasta izi var bir sıkıntı çıkarırmı sizce?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı