Tamam işte diğer bileşenlerin tam performansından yararlanamıyorsun.Biz ekran kartı sisteme darboğaz yapmaz demedik zaten. Burda konu başka. Birbirine darboğaz yapmayacak işlemci ve ekran kartı kullanıldığı halde ekran kartı kullanımı %100 diye sistem darboğaz yapıyor demenin mantığı nedir bana açıklayabilir misin?
İşlemci %100 olduğunda nasıl ekran kartına darboğaz yapıyorsa ekran kartı %100 olduğunda işlemciye darboğaz yapıyor işte. Atıyorum işlemcin 100FPS sabit verecek potansiyele sahipken sen ekran kartın yüzünden sabit 90FPS alıyorsun ve ekran kartın işlemciye darbağaz yapıyor. Ama bu tabikide önemli bi' şey değil.Şimdi ekran kartının tam performans çalışması darboğaz anlamına geliyor öyle mi?
O zaman piyasada birbirine darboğaz yapmayan hiçbir işlemci ve ekran kartı bulunmuyor bu dediğinize göre. Oyun ekran kartını zorladığı için ekran kartıda kendini maksimum düzeyde kullanıyor. Ama hala kendi bildiğinizi okumakta ısrarcısınız. Bir insana doğru bildiğinin yanlış olduğunu anlatmak gerçekten zor.Tamam işte diğer bileşenlerin tam performansından yararlanamıyorsun.
İşlemci %100 olduğunda nasıl ekran kartına darboğaz yapıyorsa ekran kartı %100 olduğunda işlemciye darboğaz yapıyor işte. Atıyorum işlemcin 100FPS sabit verecek potansiyele sahipken sen ekran kartın yüzünden sabit 90FPS alıyorsun ve ekran kartın işlemciye darbağaz yapıyor. Ama bu tabikide önemli bi' şey değil.
Bu konuya şöyle bir açıklık getiriyorum. GPU lar her bakımdan CPU lardan hızlıdır. Technopat ın neden hala cpu ları kullanıyoruz adlı bir konusunu okumanı öneririm. Cpu nun hızına çok ve çok rahat yetişebilir gpu bu yüzden %100 kullanması darboğazı değil ekran kartından tam performans alındığını gösterir.Tamam işte diğer bileşenlerin tam performansından yararlanamıyorsun.
İşlemci %100 olduğunda nasıl ekran kartına darboğaz yapıyorsa ekran kartı %100 olduğunda işlemciye darboğaz yapıyor işte. Atıyorum işlemcin 100FPS sabit verecek potansiyele sahipken sen ekran kartın yüzünden sabit 90FPS alıyorsun ve ekran kartın işlemciye darbağaz yapıyor. Ama bu tabikide önemli bi' şey değil.
Hayır %5 kullanması lazım, ekran kartını kendini yoruyorsa demekki darboğaz var. Forumun içine ediyorsunuz eskiden sosyal forum böylemiydi ya. (!)Bu konuya şöyle bir açıklık getiriyorum. GPU lar her bakımdan CPU lardan hızlıdır. Technopat ın neden hala cpu ları kullanıyoruz adlı bir konusunu okumanı öneririm. Cpu nun hızına çok ve çok rahat yetişebilir gpu bu yüzden %100 kullanması darboğazı değil ekran kartından tam performans alındığını gösterir.
Evet bulunmuyor. Ama bu teorik olarak önemsiz bir şey. Çünkü her zaman oyuncular ekran kartının performansından tam olarak yararlanmak ister.O zaman piyasada birbirine darboğaz yapmayan hiçbir işlemci ve ekran kartı bulunmuyor bu dediğinize göre. Oyun ekran kartını zorladığı için ekran kartıda kendini maksimum düzeyde kullanıyor. Ama hala kendi bildiğinizi okumakta ısrarcısınız. Bir insana doğru bildiğinin yanlış olduğunu anlatmak gerçekten zor.
Arkadaşı anlayan varmı?Evet bulunmuyor. Ama bu teorik olarak önemsiz bir şey. Çünkü her zaman oyuncular ekran kartının performansından tam olarak yararlanmak ister.
Ben ekran kartından tam performans alınmıyor diye bir şey demedim.%100 kullanması darboğazı değil ekran kartından tam performans alındığını gösterir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.