RX570 Armor Isınır mı?

-DarkS

Hectopat
Katılım
9 Ekim 2018
Mesajlar
377
Çözümler
1
V3.5 alacaktım fakat herkes RX 570 Armor'a cok isinir dedi. Sizce o sistemi almali miyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Isınır. AMD, mimarisi sebebiyle zaten NVIDIA'a ya göre daha fazla ısınıyor. İyi bir soğutucu bloğu yoksa bu ısınma daha da fazla oluyor. Armor modeli alacaksanız özel fan profili ile sürekli %75-80 fan devri ve üstünde çalıştırmanız gerekli oyunlarda. Yoksa ısınır. Fakat performansa net etkisi bulunmaz.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
1565263557028.png
 
V3.5 alacaktım fakat herkes RX 570 Armor'a cok isinir dedi. Sizce o sistemi almali miyim?
Öncelikle Amd ekran kartları Nvidia ekran kartlarına göre daha fazla ısınır yani iyi bir soğutucu bloğu olması lazım kartın ve Msi Armor Msi'ın en kötü soğutucu bloğa sahip olduğu kart genel olarak ısınma sorunu var
 
Isınır, ancak sadece ısınır. Performansına etki edecek seviyeye çıkacağını sanmıyorum.
 
Isınıyor kardeşim hatta bak sana şöyle söyleyeyim MSI, ASUS, Gigabyte bu firmaların yaptığı soğutucuların kötüsü dediğimiz bloğu bile cayır cayır güzel soğutucular. O soğutucuya rağmen orta klasmanda o kadar ısınan kart üzerinden geçen elektrik o kadar abartılı ki burada bir çok kullanıcı undervolt yapıyor. Yani kullanıcı bile isteye kartın performansından kısıyor çip zarar görmesin diye. Yani kırk takla atacağınıza GTX 1060 6GB- 1660-1660ti gibi kartlara yönelin biraz daha para biriktirip. Uğraşıldığına değmez.
 
Yani Armor kötü diye değil. Bu kartlar 470-480 serisi ile aynı çip resmen. Bakıyorum ne fark var diye. Doku birimleri, ROP'lar, akış işlemcisi, transistör sayısı 470 ile 570 ve 480 ile 580 hepsi birebir aynı. Zerre fark yok aralarında. Bir fark var TDP değerleri farklı. Daha çok güç tüketiyor. Bildiğin aynı çipleri OC edip sunmuşlar bunu anlamak çok mu zor gençler ? Atatürk Türk milleti akıllıdır, zekidir dedi. Bu adamı her seferinde yüzüstü bırakmak zorunda mıyız ? Elin Amerikan firması, kendince kapitalist oyunlarını oynuyor. Olan bu arkadaşım. Biz diyoruz ki alıyorsanız adam akıllı kart alın. Şimdi çıkıp kimse de para bende bol çöpe atacak param var alıyorum demesin. Parası çok olan, parayı saçacak adam gider RTX 2080ti alır. Hiç buralarda undervolt yapacağım diye kırk takla atmaz. Yazık paranıza. Akıllı davranın. O firmaların hiçbirisi size sulu günde su vermez kendinize gelin.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı