RX570 Fazla güç tüketimi

Ekran Görüntüsü (5)-min.png

Evet, sildim. 19.9.2 sürümünü kurdum bu sefer. Yine aynı değişen bir şey olmadı. Bak bu masaüstünde harcanan enerji. Sistem tepsisini aktif ettim.
Bu güç tüketiminin kartın sahip olduğu çift BIOS ile ilgilisi var mıdır? Benim kartımda şuan Gaming BIOS aktif. Belki de fazla güç çekmesine sebep olan odur. Fikri olan var mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    7,6 KB · Görüntüleme: 37
Evet, sildim. 19.9.2 sürümünü kurdum bu sefer. Yine aynı değişen bir şey olmadı. Bak bu masaüstünde harcanan enerji. Sistem tepsisini aktif ettim.
Bu güç tüketiminin kartın sahip olduğu çift BIOS ile ilgilisi var mıdır? Benim kartımda şuan Gaming BIOS aktif. Belki de fazla güç çekmesine sebep olan odur. Fikri olan var mı?
Boşta o kadar çekiyorsa kartın ısınması lazım. Kaç derece oluyor boşta?

Sorunun donanımsal mı, yazılımsal mı olduğunu bilemiyoruz maalesef. Farklı 8-pin kablonuz varsa güç kaynağınızda birde onunla deneyin isterseniz. Dünkü kapanmadan önce nasıldı hiç bakmış mıydınız?

@Emir M. 40 derece ve üstü oluyor genelde. 55 dereceyi de geçmiyor.
Aida 64 den de teyit eder misiniz hocam. Ben hatırladığım kadarıyla boşta 25-30 Watt civarı tüketiyordu. Ekran kartı güç kablolarınız tam takılı mı? Bir çıkartıp takın kart ile beraber.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı