RX5700XT ASUS ROG STRIX mi? Sapphire Nitro mu?

Ben asus rog strix 5700 xt aldım. Pubg açtığımda 100 103 dereceleri gördüm garantiye gönderdim. Kartın sıkıntısız olduğunu söylerdiler. Geri geldi sizin attığınız video da 70 derece bile olmamış ben nerede yalnış yapmış olabilirim. Kasayı düzelttim 2 fan tersmiş hava akımımda baya iyi acaba bana yardım edebilirmisiniz.
Sistemim ryzen 5 3600x
Rog striz 5700 xt
Msi x570 mpg gaming wifi edge
G skill 3200 2x8 16gb ram
750w cooler master psu
Msi mag pylon 3x 5 adet fan var 2 de sıvı soğutmanın.
Yardımınızı bekliyorum.
Hocam sizin kartta bariz bir sorun var.

Sapphire bu platformun bilir kişileri tarafından tavsiye edilmez ve hiçbir sisteme de dahil edilmez. Eğer Sapphire marka bir ürün tercih ettikten sonra buraya bir sorun ile ilgili konu açarsanız biz size söyledik derler ve çok da haklılar. Burdaki bilgi birikimine ve tecrübeye güvenerek Asus tercih etmenizi tavsiye ederim. Olay sıcaklık değerleri veya performans değil tamamıyle kullanılan malzeme kalitesi ve teknik detaylar. Biraz araştırırsanız da Recep Baltaş'ın Sapphire marka ile ilgili konulara verdiği cevabı görebilirsiniz. Nvidia ve AMD kıyaslamasına girmeyeceğim ancak RX 5xxx serisinde çok fazla kullanıcı şikayeti var alırken bunu da göz önünde bulundurup öyle alın.
Zaten Asus'a güvendim başıma gelecek ne varsa geldi. 😄😄

Evet red devil ve 20 dolar daha ucuz. Bunun hakkında inceleme bulamamıştım eğer varsa link atabilir misiniz ?

Buradan izleyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ücret iadesi almışsınız ne güzel. Şimdi onun üzerine 500 lira ekleyip dilediğiniz nvidia kartı alabilirsiniz hayırlı olsun.

Bu kartın stok soğutmalı hali bile bu sıcaklıkları görmüyor. Asus servisi de sorun yok deyip gönderiyor.
Bu durumda bence bir düşünmek lazım. Bir yerde sorun var. Ama tam olarak nerede?
Asus servisi bilgisiz ve rezalet durumda.

Asus testlerde sıkıntı olmadığını söyleyip geri gönderdi karta baktklarını söyledi ne yazıkki ne yapılırki böyle bir durumda.
Hocam sürücünüz 19.9.2 mi? Benimki o çünkü. 19.10.1 sürümünde baya sorunlar var sitede de yazıyor zaten.

O kasanın önü cam mı yoksa mesh mi? İnternetten baktım da önünde filtre var gibi fakat filtrenin önünde cam var gibi. Eğer full camsa kasa o camı kesinlikle çıkarın ve sıvı soğutma fanları dışarıya üflüyorsa eğer içeriye üfleyecek şekilde ön panele takın. Üstteyse sorun yok. Yukarıya doğru üfler şekilde kalabilir. Ön camı kesinlikle çıkarın ve içeriye üfleyen en az 2 fan olsun. En iyisi 3 fan içeri üflemesi ve üfleyen fanların hava alması gerek.
Camı çıkarıyorum oynadığım zamanlarda. Sıvı soğutma önde üste takılmıyor dışarı üflüyor yukarda 2 fan ve egzoz fan içeri üflüyor. Bu şartlarda bu kadar ısınmamalı bence.

Dosya Ekleri

• IMG-20191014-WA0002.jpeg
    IMG-20191014-WA0002.jpeg
    910,2 KB · Görüntüleme: 85
Asus testlerde sıkıntı olmadığını söyleyip geri gönderdi karta baktklarını söyledi ne yazıkki ne yapılırki böyle bir durumda.
Hocam o sıcaklık değeri hot spot vs. olabilir. Aida64'ten kontrol edebilir misiniz?
gpu temnp.PNG

Burada GPU sıcaklığı yük altında 72-73 derecede iken Hotspot 95 derece falan oluyor normal o.
Fiyat aynı. Amazon üzerinden satın alacağım.
Birde kart çok fazla ısınıyor mu? Karttan memnun musunuz?
Ben şu anlık memnunum. Kasa CoolerMaster MB511. Ekran kartı tam yük altında 72-73 derece de çalışıyor ama bu sıcaklıklarda çalışırken fan hızı yüzde %40-%45 arası seyrediyor. Fan hızını %50-55'e alırsanız geçmiyor 70 dereceyi.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı