RX5700XT ASUS ROG STRIX mi? Sapphire Nitro mu?

Hocam o sıcaklık değeri hot spot vs. olabilir. Aida64'ten kontrol edebilir misiniz?Eki Görüntüle 449352
Burada GPU sıcaklığı yük altında 72-73 derecede iken Hotspot 95 derece falan oluyor normal o.

Ben şu anlık memnunum. Kasa CoolerMaster MB511. Ekran kartı tam yük altında 72-73 derece de çalışıyor ama bu sıcaklıklarda çalışırken fan hızı yüzde %40-%45 arası seyrediyor. Fan hızını %50-55'e alırsanız geçmiyor 70 dereceyi.
Ekran görüntüsü falan göndere bilirmisin dostum. Uzun süreli kullanımdan sonra en fazla kaç dereceyi gördün?

Camı çıkarıyorum oynadığım zamanlarda. Sıvı soğutma önde üste takılmıyor dışarı üflüyor yukarda 2 fan ve egzoz fan içeri üflüyor. Bu şartlarda bu kadar ısınmamalı bence.

Bu nasıl bir hava akımı. Bütün fanlar ters üflüyor.
Sistem hala hayatta olduğu için şükredin bence. Yan kapağı açın en iyisi çünkü bütün hava akımı tam ters kartın fazla ısınması normal.

Ekran görüntüsü falan göndere bilirmisin dostum. Uzun süreli kullanımdan sonra en fazla kaç dereceyi gördün?
En fazla 76 derece gördüm ama dediğim gibi fanlar otomatikte olunca artırmıyor dönüş hızını. Karta göre normal sıcaklıklar demek ki. Bugün göndermeye çalışırım.

Bu nasıl bir hava akımı. Bütün fanlar ters üflüyor.
Sistem hala hayatta olduğu için şükredin bence. Yan kapağı açın en iyisi çünkü bütün hava akımı tam ters kartın fazla ısınması normal.
Normalde öndekiler içeri hava üfler diğerleri dışarı atar bende tam tersi diğer türlümü olması lazım.
Benim sistemde arkadan üstten veriyor önden atıyor

Fanboy'ların lafına bakmayın Sapphire bal gibi alınabilir bir marka. Mech ve Evoke modelindeki soğutma hatalarını Sapphire yapsa bazı kişiler bu markaya demediklerini bırakmazdı. Manavdan karpuz seçer gibi kartın tipine bakarak öneri yapanlar olmuş 😀

Kişisel görüşüme gelecek olursak ben olsam bu aralar AMD kart almazdım en azından rezalet sürücüler adam olana kadar beklerdim. Ayrıca Red devil de bayağı iyi deniliyor.

Son düzenleme:
Fanboy'ların lafına bakmayın Sapphire bal gibi alınabilir bir marka. Mech ve Evoke modelindeki soğutma hatalarını Sapphire yapsa bazı kişiler bu markaya demediklerini bırakmazdı. Manavdan karpuz seçer gibi kartın tipine bakarak öneri yapanlar olmuş 😀

Kişisel görüşüme gelecek olursak ben olsam bu aralar AMD kart almazdım en azından rezalet sürücüler adam olana kadar beklerdim.
Black fridayda ekran kartı almak istiyorum fakat rx5700xt 2080e bile yakın bir kart bu yüzden AMD ye yöneliyorum. 2060s nin verdiği FPS değerleri rx5700xt ye göre çok daha az. Bu ısı problemini başka bir şekilde çöze bilirmiyim? Ve ısı problemi dışında yaşayacağım çok fazla problem olur mu?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı