RX590 Ethereum madencilikte düşük kazım değerleri

BIOS ayarlarından Above 4G Decoding'i aktifleştirdiniz mi?
Aktif değildi. Aktifleştirdim fakat değişen bir şey olmadi maalesef.
Öncelikle merhaba dostum
Görselden anladığım kadarıyla windows üzerinden yapıyorsun ve tek ekran kartıyla, mh değerlerini etkileyen bir kaç etken var windows üzerinde
1-Miner çalışırken pc de chrome gibi basit bir uygulamanın açık olması bile mh değerlerini etkiler (1-6MH/S) aralığında etkisi olur
2-Arka planda herhangi bir uygulamanın açık olması mh değerlerini aynı şekilde düşürür
3-overclok işlemlerini tekrar gözden geçirebilirsin yüksek değer alabilmek için deneme yanılma yöntemiyle almaya çalıştığın değerler için karta zarar verebilirsin.
Amd kullanmadığım için oc hakkında yardımcı olamıyacağım ama nvidia için şu şekilde kullanıyorum.
Eki Görüntüle 865016 Bu oc ile almış olduğum değer şu şekilde
Eki Görüntüle 865018

Power limit düşürüyorum kartın sıcaklığını düşürmekte büyük etkisi oluyor
Memory clock ile oynamazsam kart 50-51 mh arası kazı yapıyor +1250 yaptığımda ise 60-61 mh lara çıkabiliyor.
Mining açikken bilgisayari ellemiyorum bile, sadece msi afterburner açik oluyor başka arkaplanda uygulama yok. Oc'ye gelecek olursak base olarak 2000mhzde çalişsa da, oc il 2250mhz de çalişsa da ayni degerleri aliyorum. En basta yazdigim gibi en düşük değere çektiğim halde gene ayni hızı aldim, açıkçası bana çok saçma geldi nerde hata yaptığımı anlamış değilim. Yapabildiğim tek core clock, mv ve power limit ile sıcaklık düşürmek.

Driver sürümü veya miner sürümü hızı etkileme ihtimali var mi acaba?

Evet var. Zamanında incelediğimde bazı driverlar ile kötü sonuç alındığını görmüştüm. Eğer ciddi olarak bu işe devam etmek istiyorsanız Linux kurmanızı tavsiye ederim. Orada daha verimli çalıştırabilirsiniz kartları.

Evet var. Zamanında incelediğimde bazı driverlar ile kötü sonuç alındığını görmüştüm. Eğer ciddi olarak bu işe devam etmek istiyorsanız Linux kurmanızı tavsiye ederim. Orada daha verimli çalıştırabilirsiniz kartları.
Tek kart ile normal sistemimden kazım yapıyorum, linux geçemem bu nedenle. Ekran kartı sürücüsünü silip eskiye dönmeye değer mi peki?

Aktif değildi. Aktifleştirdim fakat değişen bir şey olmadi maalesef.

Mining açikken bilgisayari ellemiyorum bile, sadece msi afterburner açik oluyor başka arkaplanda uygulama yok. Oc'ye gelecek olursak base olarak 2000mhzde çalişsa da, oc il 2250mhz de çalişsa da ayni degerleri aliyorum. En basta yazdigim gibi en düşük değere çektiğim halde gene ayni hızı aldim, açıkçası bana çok saçma geldi nerde hata yaptığımı anlamış değilim. Yapabildiğim tek core clock, mv ve power limit ile sıcaklık düşürmek.
driverlarını güncelle ve farklı platformlarda mining yapmayı dene NiceHash, Krpytex gibi windows uygulamaları var oralardan dene belki kullandığım program ile alakalı olabilir

Yani 3-5mh/s etki eder en fazla o yüzden size kalmış bir durum ama ben kesinlikle hangi sürücü en iyisi araştırıp ona geçerdim.
linux tekli kart kullanımları için biraz gereksiz kalıyor hem linux hem windows üzerinden yapıyorum 5 li 3080 rigim var linux üzerinde 498-504mh değerleri arasında geziniyor ortalaması da zaten her kart için 100mh 3060 içinde ortalama 60mh değerlerini veriliyor ve bu değerleri rahatlıkla windows üzerinde alabiliyorum.
Windows üzerinde çalıştırma sebebim ise bazen oyun veya iş için bilgisayarımı kullanıyor olmam.İşim olduğunda farm ı kapatıyorum işim bittiğinde tekrardan açıyorum ve windows üzerinde de linux üzerinde de yapılabiliyor aralarında ciddi değerler yok ne yazık ki
Windows üzerinde çalışan sistem verilerini paylaşabilirim hatta
rr.PNG

Tek bir RX 590 ile kazım yapsanız ne kadar kazanç sağlayabilirsiniz ki? Bence boş verin kartın ömrünü tüketmekten başka bir işe yaramaz. Yüzeysel bir bilgim var konuyla ilgili ama bir kazancınız olmaz diye düşünüyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

Hocam eskiden olsa boştu fakat şimdi millet bir kartla 5 6 ayda ekran kartı parasını çıkarıyor.

Her algoritmanın kazma zorlukları değişiyor o sebep ile en çok kazandırabilecek algoritmayı seçmen gerekiyor.
Örnek olarak;
Eki Görüntüle 865080
Phoenix miner kullaniyorum hocam ben
Yani 3-5mh/s etki eder en fazla o yüzden size kalmış bir durum ama ben kesinlikle hangi sürücü en iyisi araştırıp ona geçerdim.
Sitedeki onerilen 20.8.1 sürümüne geçtim şuan tekrar deneyeceğim.
Degerler ayni hicbir sey degismedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı