Ryzen 1600 sistemde %100 CPU kullanımı

saydut

Kilopat
Daha fazla  
Herkese iyi forumlar,

Yaklaşık 3 gün önce topladığım bilgisayarıma 2 gün önce Windows 10 kurulumu yaptım. Fakat bugün fark ettiğim şekilde bilgisayarımın işlemci kullanımı %100'ün altına hiç inmiyor.

Sistemim:
  • Windows 10
  • Ryzen 5 1600
  • MSI B350 Tomahawk
  • Gskill Trident z 2x8 3000 MHz
  • GT 630
Sistem özellikleri bunlar fakat şimdiye kadar bilgisayarımda hiçbir zaman takılma vs durum olmadı. Şimdiden teşekkürler.

Not: Sadece ilk kurulum sonrası kablosuz fare bazen takılıyordu alıcısını başka porta taktım şimdilik sorun yok gibi görünüyor. (CPU kullanımı ile ilgili midir bilmiyorum.)

Not 2: %100 Kullanımda bile bir kasma belirtisi göremedim...

Not 3: Başka bir program aracılığı ile ölçtüğümde tamamen farklı değerler görüyorum %3-4- gibi

Sistem.PNG

Dxdiag.PNG

Not: Bugün öğle saatlerinde işlemci kullanımı normale döndü, fakat akşam bilgisayarı açtığım zaman yine aynı manzara:

Sistem Kullanım.PNG

Sistem Kullanım 2.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam çözüldü bilgisayar yeni kurulduğu için olsa gerek sanırım sistem tam oturmadı.
1-2 gün sonra çözüldü senin sorunun neydi ?

Hocam bende 1600x olanı aldım, benim anakart da MSI B350 Tomahawk, benimde hiç 4.00 Ghz olduğunu görmedim, X özelliği çalışmıyor sanki nedeni nedir acaba

Hocam 4 Ghz çıkmaz soğutmaya bağlı diye biliyorum X ibareli olanlarda. Fakat kendin çıkarabilirsin güzel bir soğutman varsa ben kendim denedim 1600 işlemcim 4.0 Ghz de stabil çalıştı.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı